Vedno znova neverjeten!

Festival pri katerem vedno znova ostaneš brez besed. Foto: Marko Alpner

V zgodnjih jutranjih nedeljskih urah se je končal eden od najbolj zabavnih in odštekanih poletnih zabav pri nas – festival ŠVIC.

V idilično dolinico blizu Čateža pri Trebnjem se je tudi letos zopet vrnil Festival ŠVIC. Festival, ki že leta navdušuje staro in mlado po vsej Sloveniji, se je pred trinajstimi leti začel kot navaden piknik. Letos (kot po navadi) ni manjkalo okusne hrane in pijače, ne odlične družbe in super vzdušja. Seveda pa je bilo poskrbljeno tudi za raznolike dnevne aktivnosti in nepozaben večerni program!

Edo Majka. Foto: Marko Alpner

Naša spletna stran že nekaj let zelo tesno sodeluje z organizatorji festivala, letos pa je sodelovanje le še nadgradila z javnim prevozom na festival. Tako, da se je za nas ŠVIC pričel že na avtobusu. Svojo pot je pričel v Kranju, nato je pot nadaljeval mimo Ljubljane ter do samega prizorišča festivala. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil vsem udeležencem prevoza, saj so bili enkratni in to prav vsi brez izjem.

Pa preidimo za trenutek na glasbene odre. Letos so ŠVICovo publiko v petek, 10. julija, ogreli Dare acoustic in Ice on Fire, norijo pa nato nadaljevali I.C.E, bosanski raper Edo Maajka, štajerski rockerji MI2, energični Elvis Jackson, z irskim rockom pa večer zaključili Happy Ol’ McWeasel. Neverjetno je bilo videti, kako so obiskovalci noreli že pri Daretu, nato so svojo udeležbo le še povečevali. Petkov vrhunec je doživela skupina Happy Ol’ McWeasel, katera ni dovolila spanje do jutranjih ur.

Sobota je bila obarvana s številnimi aktivnostmi – potekala so tekmovanja v že tradicionalnih športnih igrah, hkrati pa so obiskovalci imeli možnost sproščanja z jutranjo jogo ter aktivno osvežitvijo z aerobiko v bazenu. Lahko so preizkusili tudi body zorbing, slackline, slip’n’slide, se pomerili v družabnih igrah, ping pong-u ter beer pong-u in še in še! Največji šotor na festivalu pa je pripadel paintballu, kateri je požel veliko zanimanje obiskovalcev, kateri niso poznali strahu pred barvnimi naboji.

Veselo skakanje z našimi “irci”. Foto: Marko Alpner.

Po pestrem dnevu so sobotni večerni program odprli Lumberjack, sledili so domačini D’NeeB ter skupini GoGs in Kill Kenny, nato pa so oder zavzeli Dan D, zvezde hrvaškega rocka Prljavo kazalište, slovenski rockerji Big Foot Mama, v velikem slogu pa so festival zaključili CoverLover.

Festival se pravzaprav ni še popolnoma zaključil, saj so se nato obiskovalci preselili pod veliki šotor, kjer so tisti v najboljši formi spopadali s glasbenimi valovi do 10.00 ure zjutraj. Ja prav ste slišali, do 10.00 ure zjutraj v nedeljo.

Za konec pa dodajmo še nekaj na račun nekaterih obiskovalcev. Ne razumem določenih oseb, kateri pridejo na festival z namenom iskati napake, če se lahko sploh tako izrazim.

Bilo je nekaj malega pritožb glede plačilnih kartic – Kartice olajšujejo delo tako organizatorjem kot tudi nam. Gotovina ter boni se kaj hitro zmočijo in kartica je v tem trenutno najboljša varijata za vse nas.

Ena od najboljših zasedb pri nas – Elvis Jackson. Foto: Marko Alpner.

Bilo je nekaj malega negodovanje glede obiskovalcev “Letos je manj folka, manj šotorov,… – Kaj se ti festivala udeležiš zaradi na polno postavljenih šotorov oziroma oceniš festival po obiskovalcih? Ali se festivala udeležiš zaradi izjemnih občutkov, dobrih skupin in nepozabljivih spominov? Osebno bi sprejel drugo vprašanje in dodal izjemne stare prijatelje, katere srečaš le na festivalu in seveda spoznavanje novih.

Tako. ŠVIC je spisal svojo zgodbo za leto 2015. ŠVIC je poskrbel za nove dogodivščine. ŠVIC je prevzev krivdo, da je združil veliko novih ljubezni med obiskovalci in jo dvignil visoko v nebo, kjer sedaj visoko nad nami lebdi veliko srce in se ne bo spustilo do naslednjega leta.