Tresla se je gora, špilal se je rock! Enajstič!

Ptičja perspektiva. Foto: Arhiv Gora Rocka

GorA RockA se je v letu 2015 odvijala že enajsto leto! Obiskovalci so bili tudi letos deležni nizke cene festivalske vstopnice ter brezlačnega kampiranja. Rockerji so lahko tako tudi letos spet celoten vikend preživeli v neokrnjeni naravi in se prepustili zvokom rock glasbe in njenim čarom.

Poleg glasbe so se obiskovalci lahko zabavali v različnih igrah. Foto: Sani

Sicer pa so za nepozaben vikend na Šentviški planoti poskrbeli Antioksidanti, Zmelkoow, Parni Valjak, Šank Rock, Zaklonišče prepeva, Ansambel Ikebana, Zgrešeni primeri, Bohem, Happy Ol Mcweasel, Divlje Jgode, Help! In Jackson. Tudi čez dan nam ni bilo dolgčas, saj so potekale različne igre za vse vrste ljudi in starosti. Na prizorišču festivala in počivališču na Slapu ob Idrijci so potekale različne igre z žogo ter družabni in zabavni program.

Če se dotaknemo skupin, ki so nastopale na velikem odru festivala Gore Rocka so mene osebno še najbolj presenetili člani zasedbe Zgrešenih primerov, ki so sobotni koncert odprli v neulovljivem ritmu. Pohvaliti pa je potrebno tudi že stare mačke Happy Ol Mcweasel, Šank Rock ter Zmelkoow, od katerih smo sicer že pričakovali močne glasbene valove s katerim smo srfali do jutranjih ur.

Zvezda festivala – AKI (Parni Valjak). Foto: Sani

Na festivalu je vladalo pozitivno vzdušje v duhu roka, saj so nastopajoči in publika ustvarili izjemno medsebojno energijo. Domačini so festival sprejeli za svojega in Šentviška Gora, točneje vas Prapetno Brdo, te tri dni živi in diha z njim. Nič nenavadnega ni prizor, ko stara gospa sedi pred svojo hišo, obkrožena z veliko gručo mladine.

Gora Rocka je nastala z željo ustvariti festival z dobrodelno noto in dosegljivimi cenami za obiskovalce. Že od samega začetka z izkupičkom pomagajo lokalni skupnosti za večjo urejenost krajev, društvom in pomoči potrebnim posameznikom. Letos bodo poskušali pomagati Alexu k nakupu pripomočkov in dodatnih terapij. Festival postaja vse bolj prepoznaven izven meja severne Primorske, organizatorji so letos zabeležili preko deset tisoč udeležencev iz vse Slovenije in tujine.

Organizatorji se ob tej priložnosti še enkrat zahvaljujejo vsem obiskovalcem

Le velik aplavz lahko nagradi izjemen festival. Foto: Sani

in podpornikom festivala, ki je v teh letih zrasel do enega najpomembnejših in najvplivnejših rock festivalov v Sloveniji. In uspešna zgodba se nadaljuje v leto 2016.