Poslovil se je 21. Teden mladih!

V soboto smo se na norem koncertu poslovili od 21. Tedna mladih. Festival je v gorenjsko prestolnico z več kot 100 dogodki privabil več tisoče obiskovalcev, ki so se v devetih dnevih pridružili festivalski karavani.

Teden mladih je oživel kranjske ulice, koncertna prizorišča, gledališke odre in lokale. Klub študentov Kranj je tudi letos poskrbel za pester festivalski program z dogodki športnih, kulturnih, izobraževalnih, socialnih in glasbenih vsebin.

Največ obiskovalcev je privabil bogat koncertni program, saj so se v devetih dnevih zvrstili številni koncerti; kranjske odre so zasedli glasbeniki Vlado Kreslin z Malimi bogovi in zasedbo Hamo & Tribute 2 Love, Adi Smolar, Dan D, Nina Bulatovix in Natriletno kolobarjenje s praho, tradicionalni Metal večer in Zaključek glasbenih tematskih večerov s Prismojenimi profesorji bluesa in Bring on the vanguards; Reggae večer s skupino Conquering Lion, ljubitelji elektronike pa so poplesavali na ritme Milk Drinkersov, Vibe Departmenta in drugih. Slovo festivalu smo množično zapeli skupaj z zasedbami Le Serpentine, T.M.S. Crew in Big Foot Mama, z after koncertom zasedbe Down 2 Music.

Med športnimi dogodki sta največ pozornosti prejela tradicionalna Triglav nočni tek po ulicah Kranja in 7. Kolesarski vzpon na Jošt Scott, med tednom pa so se imeli obiskovalci priložnost preizkusiti tudi na številnih športnih turnirjih – v pikadu, ročnem nogometu, odbojki, košarki in še čem.

Kreativno, zabavno in poučno preživljanje prostega časa so omogočale številne delavnice s področja kuhanja, izdelave naravne kozmetike, ličenja, pa vse do priprav za voditelja čolna. Lepi in sončni dnevi so postregli tudi z veliko obiskanostjo novih dogodkov, ki so se na festivalski karavani pojavili prvič. Med temi velja izpostaviti Tržnico okusov, kjer so okuse svojih jedi predstavili lokalni ponudniki kulinaričnih dobrot. Veliko zanimanja v lokalni skupnosti vzbuja tudi družbeno odgovoren projekt ̶ Jane’s Walk Kranj v sklopu urbanističnih delavnic, ki hkrati ozaveščajo o pomenu pešačenja po vsakdanjih opravkih in poudarjajo učinek, ki ga imajo lahko pešci na urejanje mestnega prostora.

Med večjimi dogodki je izstopal tudi Stand up, kjer nas vsako leto nasmejejo nova imena. Letos je najbolj zabaven festivalski oder pripadel Roku Bohincu, Nejcu Šmitu, Saši Staretu, Ivanu Šariću in Vidu Valiču, ki so prizorišče napolnili do zadnjega sedeža in še čez.

Festivalsko razpoloženje je dopolnjevala dobrodelna nota, saj smo v času festivala na Info točki KŠK za Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje zbirali materialne dobrine za otroke iz vse Slovenije, ki jim teh primanjkuje. Dobrodelna nota pa je bila izražena tudi z zbiranjem prostovoljnih prispevkov za prizadete v potresu v Nepalu, ki smo jih s pomočjo obiskovalcev zbirali v okviru dobrodelne fotografske razstave Ota Žana, ki je dokumentiral katastrofo, z razstavo in dobrodelnim predavanjem pa pozival k pomoči.

Aktivisti Kluba študentov Kranj se za soustvarjanje festivalskega razpoloženja in obiskovanja zahvaljujejo vsem obiskovalcem, hkrati pa vabijo, da se festivala udeležite tudi prihodnje leto!