Vandali oskrunili kip Davida Bowieja

David Bowie (FOTO: YouTube)
David Bowie (FOTO: YouTube)

Le nekaj dni po otvoritvi so v mestu Aylesburyju vandali oskrunili skulpturo Davida Bowieja. Kip z imenom ‘Earthly Messenger’ je bil postavljen v angleškem mestu, kjer je Bowie julija leta 1972 prvič nastopil kot Ziggy Stardust.

 

Denar za kip so zbirali preko kampanje

Skulpturo je izdelal kipar Andrew Sinclair, na pločniku pred kipom pa se je pojavil grafit: ‘Nahranite najprej brezdomce’, za tem napisom pa še grafit ‘RIP DB’, grafit pa je žal tudi na skulpturi Bowieja.

Denar za kip so zbirali preko kampanje in zbrali kar 100.000 angleških funtov, a očitno je, da je to nekomu ni bilo po godu in je stvar vzel v svoje roke …

Promotor David Stopps, ki je tudi organiziral kampanjo, je za BBC dejal, da je to javno umetniško delo in, da vsakodnevno iščejo storilca in glede na dejstvo, da to območje pod video nadzorom je prepričan, da bodo vandala/vandale tudi kmalu našli.

Poleg tega je še dodal, da bodo zdaj davkoplačevalci morali plačati čiščenje in, da je dejanje vandala prav ironično, ker je namreč prav on ta, ki bo brezdomce prikrajšal za denar.

Posnetek, ki je tudi prišel v javnost, je storilca ujel le v hrbet in vprašanje je, ali ga bodo v resnici sploh kdaj prepoznali in ustrezno kaznovali.