Ronnie Wood (The Rolling Stones) premagal raka

Ronnie Wood (FOTO: YouTube)
Ronnie Wood (FOTO: YouTube)

Neuničljiv kitarist legendarne zasedbe The Rolling Stones Ronnie Wood je v nedavnem intervjuju sporočil veselo novico, da je premagal raka. Lani so mu namreč diagnosticirali pljučnega raka, ki pa ga je očitno prekaljen maček uspešno premagal. Da, Ronnie je res pravi zdravstveni fenomen.

 

Ostal je optimističen

Wood je v intervjuju za Metro dejal: ‘Tri mesece sem imel preglede in vse je bilo ‘čisto’. Dejali so mi, da naj grem uživat življenje.’

Del pljučnega raka so mu namreč odstranili. Na srečo pa so raka pravočasno odkrili in se tako ni razširil na druge dele telesa: ‘Če bi se to zgodilo, bi pomenilo moj konec.’ Neuničljivi kitarist niti ni imel kemoterapije, saj je takrat dejal, da noče ostati brez svojih prečudovitih dolgih las.

Dodal je še: ‘Če je vaše telo kontaminirano z rakom, je to velika izguba. K sreči, sem ga imel le na levem pljučnem krilu in sem bil velik srečnež, da ga je odstranila že sama operacija. V preostalih delih mojega telesa niso našli ničesar, zato kemoterapija ni bila potrebna.’ Ob enem pa bil začuden, da so njegova pljuča po petdestih letih kajenja sploh še v takšnem stanju.

Wood pa je dal tudi nasvet vsem tistim, ki se borijo z rakom: ‘Samo bodite močni in ostanite pozitivni. Bil sem pripravljen ostati pozitiven do svojega zadnjega diha. Imel sem odlično življenje in bil sem že pripravljen oditi. Wow! Nisem vedel, da bom dobil vstopnico za nadaljnje življenje, ki bo trajalo še dolgo …’