Ringo Starr (The Beatles) postal vitez

Sir Ringo Starr
Sir Ringo Starr

Konec lanskega leta se je začelo šušljati, da bo nekdanji bobnar ene najuspešnejših skupin vseh časov The Beatles Ringo Starr prejel naziv viteza (KBE – Knight Commander of the British Empire). Te dni, pa se je to tudi dejansko zgodilo.

 

Že drugi Beatles, ki je postal vitez

77- letni glasbenik je v Buckinghamski palači končno prejel nagrado viteza in tako postal že drugi Beatles, ki mu je bil dodeljen ta naziv. Pred njim je namreč že leta 1997 vitez postal Paul McCartney in pred svojim imenom dobil častni naziv ‘Sir’.

Že davnega leta 1965 pa je britanska kraljica Elizabeta II članom skupine The Beatles podelila naziv MBE – Member of the Most Excellent Order of the British Empire. Čast so si prislužili zaradi prispevka h kulturi zabave.

Ringo pa je z nazivom ‘Sir’ prejel precej višji naziv, saj ni ravno veliko glasbenikov, ki bi bili hkrati tudi počaščeni z nazivom viteza.

Richard Starkey bolj znan pod umetniškim imenom Ringo Starr pa je za BBC še povedal, da mu ta naziv pomeni veliko, saj je to priznanje za vse, kar so naredili s skupino The Beatles. V šali pa je še pripomnil, da bo medaljo nosil med zajtrkom