Vagabunda o novem albumu

Vagabunda (Foto: PROMO)

VAGABUNDA napovedujeta novi album z naslovom »MASK«. Po mnogih preprekah, ki sta jim bila priča tekom zadnjih nekaj let, sta Jure Jurca in Matevž Pavčnik vendarle uspela pripeljati do konca zgodbo o drugem studijskem izdelku. Klateža razkrivata naslov in naslovno sliko ter seznam skladb, ki se nahajajo na novem albumu »MASK«.

Ideja o drugem studijskem albumu se je porodila zelo hitro po končanem prvem izdelku imenovanem »OPEN«. Takrat je duo Vagabunda postal kvartet z bobnarjem Gregorjem Bregarjem in Gregom Stamenovičem. V tej postavi se je pričelo snemanje pri producentu Dragu Popoviču. Ta je slovenski sceni najbolj znan po sodelovanju z skupinama MI2 in Hamo & tribute to love. Produkt skupnega dela so bili komadi: Annie More, Samo Objem, Tetovirano, Coming Home, Life for Dummies in Express 505.

Zaradi različnih pogledov na življenje in glasbo sta Vagabunda ponovno postala duet. In ko je manjkalo glasbene inspiracije in volje, je svet pretresel virus Covid. Jure in Matevž sta bila pred resno preizkušnjo.

Zaradi teh turbolentnih časov novi album nosi naslov »MASK«. Tematsko se pesmi gibljejo okoli ljubezenskih razmerjih in nasploh razmerjih med ljudmi. Hkrati pa nosijo kritičnost današnjega kapitalističnega časa, ko vsi povprek hrepenimo po stvareh, ki nas ne osrečujejo.

V pesmih Tako lepo in Tetovirano se Vagabunda spominjata brezskrbnih časov, ko vse diši po mladi ljubezni. Po drugi strani pa pesmi kot sta Mask in Life for dummies kritično in ostro obsojata moderno družbo. Že sama grafika albuma dovolj zgovorno priča o trenutnih situacijah. Situacijah v katerih sta se znašla tudi Jure in Matevž.

Kot vsa Vagabunda dela, tudi ta kolaž pesmi nosi pozitivnost in luč na koncu tunela. To je brez sramu in ponosno prikazano v zadnji pesmi Postaja 202.

Seznam pesmi:

1. SAMO OBJEM
2. TETOVIRANO
3. COMING HOME
4. MASK
5. TAKO LEPO
6. LIFE FOR DUMMIES
7. ANNIE MORE
8. EXPRESS 505
9. POSTAJA 202

Album bo izšel, na vinilnih ploščah. To bo že druga vinilna izdaja za duo Vagabunda. Predviden izid je sredi marca.