V začetku novembra v Ljubljani No Force Can in Keep it S!impl

Novembra se bosta v Orto Baru predstavili dve punk rock zasedbi – No Force Can in Keep it S!impl. Vstopnice že v prodaji.

𝗞𝗘𝗘𝗣 𝗜𝗧 𝗦!𝗠𝗣𝗟 je sinonim za uspešen miks ‘poprockalter’ glasbe. Band, katerega začetki segajo v leto 2012, je do danes uspel odigrati kar nekaj večjih koncertov, na sceno pa se vrača s prvim singlom Resnica srca. Po nekajkratnih premorih delovanja je ljubezen do glasbe vselej prevladala in fantje so tokrat sklenili začeti novo poglavje. Tako se je skupina v letošnjem letu zaprla v studio in pod taktirko Roberta Likarja (Niet) posnela pet avtorskih skladb.

Eleganca njihovih živih nastopov se skriva v suvereni drži in očarljivi pristnosti članov skupine. Organsko, iskrivo in brez dlake na jeziku!

Zasedbo sestavljajo:

− Maks Pust (kitara, vokal)
− Jure Dolamič (bas)
− Drago Mihaljević (kitara)
− Matijas Severhen (bobni, tolkala)

________________________________________

Mariborska ekipa 𝗡𝗢 𝗙𝗢𝗥𝗖𝗘 𝗖𝗔𝗡 združuje elemente alternativnega rocka, indiea ter punk-rocka. Eksplorativnost in radovednost pomešana z omenjenimi stili pogosto rezultira v tem, da preproste a spevne melodije združijo z zanimivimi, ne-vsakdanjimi ritmi. Težko pa se izognejo tudi temu, da v pesem vgradijo kakšno presenečenje, ki daje občutek preobrata.

Njihovi začetki segajo v leto 2016, ko sta Brane (bas) in Gorazd (bobni) poklicala Nika, da ju pospremi na kitari in vokalu, čeprav se je takrat ukvarjal z bobni. Povabili so še Aleša s trobento in zamenjali nekaj kitaristov. Nepozaben nasmeh na Alešovem obrazu, ko so mu rekli naj trobento pusti doma in na naslednje vaje raje prinese kitaro, se je izkazal za prelomen trenutek banda, saj se je s tem tudi dokončno formirala ekipa. Odločili so se, da se obrnejo nazaj k svojim začetkom, ki so bili obarvani punk-rockersko, kar je spodbudilo “otroški “ entuziazem in kreativnost. Decembra 2017 so izdali EP prvenec z naslovom “Satellites”, na katerem je uvrščenih pet skladb. Izpostaviti velja tudi pomembno dejstvo, da so fantje poskrbeli za produkcijo v DIY maniri.

V letu 2019 posneli še 8 precej raznolikih pesmi, nekatere so že prestavili v obliki singlov. Surov in udaren zvok, ki so ga iskali, jim je pomagal poiskati producent Matic Mlakar iz The Kraken Productions. Trenutno se spet mudijo v studiu in ustvarjajo še zadnji material za album.

Facebook dogodek najdete TUKAJ.

𝗩𝗮𝗯𝗹𝗷𝗲𝗻𝗶 𝗻𝗮 𝗱𝘃𝗼𝗷𝗻𝗼 𝗱𝗼𝘇𝗼 𝗺𝗼𝗱𝗲𝗿𝗻𝗲𝗴𝗮 𝗿𝗼𝗰𝗸𝗮! 🔥🍻

Vstopnina: 8,00 EUR (na dan dogodka)
https://www.orto-bar.com/…/keep-it-smpl-no-force-can/