V petek prebivalci Viča niso spali!

V petek 9.5. se je naša ekipa znašla v Ljubljani, natančneje v Viču, kjer se je zgodil zdaj že 20. VičStock. Vas zanima zakaj?

Zablujenci so upravičili svoje ime. Foto : Marko Alpner.

Vičstock je tradicionalni festival ki ga organizirajo dijaki Gimnazije Vič. Prvi se je odvil pred skoraj 20 leti in od takrat predstavlja največji dijaško organizirani festival in kot tak idealno odskočno desko za mlade in neuveljavljene skupine, da se predstavijo širši publiki. Vičstock se sicer ni organiziral prav vsako leto, večinoma zaradi finančnih težav in pomanjkanja interesa dijakov za organizacijo. Vsi Vičstocki od začetka, od daljnega leta 1994, so predstavljali druženje dijakov na dvorišču gimnazije z dobro glasbo neuveljavljenih bandov in tudi že znanih glasbenikov.

Anavrin so do-dobra razgreli občinstvo. Foto: Marko Alpner.

20. obletnice prve izvedbe festivala zagotovo niste smeli zamuditi, kajti bilo je napozabno. Celih 8 ur smo uživali v odlični glasbi, poleg tega pa so se obiskovalci lahko pomerili v tradicionalnem turnirju v odbojki. Poleg odbojke je bilo na voljo tudi nekaj drugih dejavnosti s katerimi smo lahko tratili svoj čas. VičStock nam je letos zagotovo ponudil širok spekter izbiranja deklet in fantov za zmenek, saj ne pomnim, kdaj se je v Ljubljani zbralo toliko lepih in mladih oseb. Prav vsak si je lahko našel svojo sorodno dušo.

Gremo v zraaak… Foto: Marko Alpner.

Organizatorji so svoja vrata za glasbene sladokusce odprli malo pred 17:00 uro, saj je ob petih popoldan na oder priskočila že prva skupina in tako odprla VičStock. Med 17:00 in 20:00 smo lahko uživali v nastopih mladih skupin, ki so jih izbrali na Avidicji. To so bile: Indigo, High5, Kung Fu Vegan, Ice on Fire in Sober Assault. Prav vse skupine so pred maloštevilčnimi poslušalci skušali opozoriti nase in dokazati, da v Sloveniji še vedno obstajajo dobre skupine. Večini je to tudi uspelo.

Vsi srečni, vsi zadovoljni. Foto: Marko Alpner.

Od 20:00 ure naprej pa se je pod odrom gnetla velika gneča, saj smo bili obiskovalci v pričakovanju velikih treh skupin. Prva je nastopila skupina Anavrin, ki je do-dobra razgrela obiskovalce pred slovenskimi punk rockerji –> Zablujena Generacija. Ob nastopu zablujencev so bili občutki že na vrhuncu. Komadi Moja mala, Patricija, Pobegli vlak,…, so ogreli že tako toplo ozračje. Ob 22:30 pa na oder pride Grega Skočir in obiskovalce spravi v pravi delirij. Skupina bi morala ob 24:00 zaključiti zaradi dovoljenja glasnosti, vendar se to ni zgodilo. Koncert se je raztegnil vse tam do 1.00 ure zjutraj.

Večina obiskovalcev je VičStock zapustila z nasmeškom na obrazu. No tisti, ki so pregloboko pogledali v kozarec se je nasmešek malo povesil, vendar so se prav-gotovo zabavali tudi sami.