Kva je TMau ejga!

Naše ekipa se je prejšnji teden mudila v Kranj, kjer je skoraj da v celoti spremljala letošnji program. Vas zanima kako smo se imeli?

Za nami je uspešen 18. Teden mladih! Organizatorji se zahvaljujejo vsem sodelujočim ekipam, največ zahval pa gre seveda obiskovalcem, kajti brez le teh festivala sploh ne bi bilo. Naj še omenimo, da je letos novost festivala maskota – TMau, ki je obiskal vse večje dogodke.

PETEK 11. maj
Že prvi dan festivala smo si lahko privoščili oddih kakršnega smo si želeli. Že v popoldanskih urah smo lahko zavili v rove in knjižnico. No, večerne ure so bile namenjene nam žurerjem. Na šmarjetni gori so se lahko zabavali oboževalci techno glasbe. Na hribu nad Kranjem so se obiskovalci pričeli zbirati okrog 12. ure zvečer, le ti so ostali do zgodnih jutranjih ur. Prava punk zabava se je godila v Trainstationu, ki je s svojo glasbo praktično premikal tirnice v Kranju in s tem prvabil tudi policijo.

Uradni otvoritveni koncert z največ obiskovalci za prvi dan se je zgodil v Plantu Tuš. Nastopali so: Šundr Band, Lombardo, Nina Pušlar ter zvezde večera TABU.

SOBOTA 12. maj
Kakor se za soboto spodobi, so se dejavnosti pričele že zgodaj zjutraj z raznimi dejavnostmi. V popoldanskih urah ste lahko med storžičem in globusom zaseldili močne fante, kateri so s svojo močjo očarali publiko. Večerni dogodek je pripadal Buchanologiji, ki je poleg nore zabave, poskrbel tudi za smeh. Pridružil se je tudi Jonas Žnidaršič.

NEDELJA 13. maj
V nedeljo smo se lahko žurerji spočili z organiziranim piknikom v Hiši Layer, kjer smo si z čevapi okrepčali in se pripravili za nadaljevanje festivala.

PONEDELJEK 14. maj
Ponedeljkovo popoldne je pripadlo športnim dejavnostmi, kjer so se športniki v fair-playu pomerili med sabo. Večer je pripadel ljubiteljem filma ter gledališča, ki so lahko tako potešili svoje potrebe.

TOREK 15. maj
Če je ponedeljek pripadel bolj športnim tipom, moramo torek pripisati tistim, ki imajo radi humor. Že takoj ob 14:30 je kranjsko knjižnico obiskal Vid Valič in opozoril mlade, naj en pozabijo knjige poleg zabave. Letno gledališče Khislstein je napolnilo svoje sedeže že 10 minut pred predstavo (Stand Up). Gorenjsko publiko so nasmejali: Daniel-Ryan Spaulding (Kan), Domagoj Pintarić (Hrv) in Jernej Celec. Vse skupaj je povezoval Tim Vodopivec.

SREDA 16. maj
Kljub mnogim dejavnostmi, je sredin dan pripadel neuveljavljenim skupinam, ki so se predstavili v Down Townu. Predstavili so se: Didgie, IQ 42, Rise, Raggalution in Applesauce Lorraine. Nekateri so preprosto prisilili obiskovalce k skakanju ter zagotovili, da bomo o njih še slišali.

ČETRTEK 17.maj

Mnogi so imeli v četrtek dvome – KAM GREMO? Saj je bila odločitev precej težka, no vsaj za nekatere. V Klubaru je obiskovalce zabaval Sasha Lopez, ki je praktično do zadnejga kotička napolnil prostore. Klubar je bil tako nabit, da so obiskovalce okrog 11. ure že nehali spuščati. No, tako nabito pa ni bilo v sosednjem Down Townu, vendar je bilo toliko bolj veselo, saj nas je zabavala skupine Requiem. Poleg popularne metal zasebe so nastopili še Eruption in Street Creeps.

PETEK 18. maj
V petek so na svoj račun prišli oboževalci trance-a, ki so do jutranjih ura žurali v Trainstationu. Največ obiskovalcev je pred Prešernovo gledališče v hladnem vremenu privabil Adi Smolar. Kako da ne, saj je bil vstop prost prav za vse.

SOBOTA 19. maj
Zadnji dan je bil vse prej kot dolgočasen. Program se je pričel že v jutranjih urah z našimi malimi talenti (žirija: Petra Polak, Maja Tratnik in Sandi Murovec). Popoldanske ure so pripadale Razstur Partyu, ki je potekal zadnjič. Večer pa je pripadal nogometu ter glasbi. Finale lige prvakov v nogometu ste si lahko ogledali v Klubarju.

Zaključni koncerti pa so potekali praktično pred pragom te kavarne. Koncertni dogodki so pričeli že ob 20:00. Najprej se je predstavil zmagovalec izbora Osnovnošolski talent Tedna mladih, nato zmagovalec Festivala neuveljavljenih skupin, nato smo na svoj račun prišli ljubitelji rock glasbe. Na zaključem večeru so nastopale naslednje skupine: Big Foot Mama, Tinkara Kovač, Zablujena Generacija ter Vibrator u rikverc.

Za konec se organizatorjem zahvaljujemo za zelo dobro pripravljeno prireditev in jim želimo še velko sreče še v naprej.

Foto: Nace Hudobivnik in Xaver Iks