V Bitnjah bodo leto dni mirno spali

20.6. in 21.6 2014 sta datuma, ki ga bodo obiskovalci festivala Noč v Bitnjah še dolgo pomnili, saj so bili deležni vse-splošnega razvrata in nepozabne zabave.

Na dan festivala, se je čutila tista napetost pred pričetkom festivala, saj so bližnji gostinci izkoristili to priložnost, ki so na vsakem koraku ponujali poceni pivo, prenošišča, prevoze itd.

V zadnjih 5tih letih je festival Noč v Bitnjah prerastel v največji 2. dnevni open air festival na gorenjskem. Festival vsako leto obišče vse več in več obiskovalcev. Natančneje, leta 2010 so zabeležili 2.500 obiskovalcev, leta 2011 3.500 obiskovalcev, leta 2012 4.000 obiskovalcev, leta 2013 pa kar 6.000. Letošnje številke še niso znane, vendar se zna zgoditi, da bodo tudi letos prekoračili rekordno števiko.

V petek so nastopile naslednje skupine: Anavrin, Muff, Pop Design, Vlado Kreslin in Mali Bogovi, Severina ter pred vsemi še nekatere neuveljavljene skupine, ki so opozorili nase še v popoldanskih urah. Prvi dan ni bil kaj prida rockerski, vendar nas zaradi tega prav nič ni pustil na cedilu. Večina obiskovalcev je bila v pričakovanju hrvaške dive Severine, ki je vsa ta pričakovanja izpolnila in v 2-urnem koncertu dobro ogrela glasilke obiskovalcev.

V soboto pa nas je čakal bolj rockerski večer, ki se je na koncu izkazal kot bolj obiskan dan na festivalu. Poleg neuveljavljenih skupin so nastopili še Red Five Point Star, San Di Ego, Zaklonišče prepeva, Elvis Jackson, Parni Valjak in Rock Partyzani. Večer se je pravzaprav začel s skupino Zaklonišče prepeva, s skupino Elvis Jackson pa se je pričelo pravo rajanje, ob nastopu skupine Parni Valjak pa je festival dosegel svoj vrhunec. Moram pa opozoriti na to, da je skupina Rock Partyzani ta vrhunec držala do poznih jutranjih ur in po mojem mnenju še najbolje presenetila občinstvo s svojim natopom.

Letos so organizatorji poleg dobre glasbe ponudili tudi kampiranje v neposredni bližini prizorišča, nogomet na milnici in še nekatere druge dejavnosti, ki ne potekajo za šankom.

Organizatorji so se že zahvalili vsem obiskovalcem in naznanili novi datum festivala. Se vidimo 3. in 4.7.2015.

Foto: Primož Pičulin

Foto: Matic Zorman