V kranjski Klubar prihajajo Partibrejkers

Brezkompromisna svežina alternativnih glasbenih in ustvarjalnih dogodkov, ki daje prednost predvsem nekomercialnim izvajalcem na različnih odrih kranjskih prizorišč.

SubArt festival bo ob praznovanju svoje 10. obletnice letos od 28. 6. do 7. 7. 2018 zopet povezal aktivna kulturna prizorišča Kranja v celoto – v vedno prepoznavnejši mestni festival, ki ponovno obljublja pestro in zanimivo aktualno glasbeno dogajanje. To že nekaj let presega lokalne interese in privablja tudi obiskovalce iz tujine.

V gorenjsko metropolo prihaja zasedba, ki jo mnogi označujejo za začetnico jugoslovanskega garažnega rocka. Ikone balkanske glasbene scene so v šestintridesetih letih obstoja poskrbeli za nepozabne himne in hite, kot so: “Hoću da znam”, “Kreni prema meni”, “1000 godina”, “Ulični hodač” in mnoge druge. Daleč največje uspehe so nanizali v osemdesetih letih, ko so razvili tudi prepoznavni slog, ki je vplival na več generacij po vsej takratni Jugoslaviji. Prva velika turneja je bila za njimi leta 1990, ko so nastopali kot predskupina legendarnim Motörhead na področju bivše Jugoslavije. Odigrali so izjemno število koncertov, vključno z zgodovinskim mejnikom, povojnima povratniškima koncertoma v Novem Sadu in na beograjskem Tajšmadanu, ter enim zanje najpomembnejših trenutkov njihove kariere, nastopom s Chuckom Berryjem v Zagrebu leta 2005. Zasedba je zaprisežena bluesu, ostremu rock ‘n’ rollu in družbeni angažiranosti, kar vedno radi predstavijo na svojih eksplozivnih koncertih in tokrat ne bo nič drugače.

https://www.youtube.com/watch?v=ElGaF9xAr54
https://www.youtube.com/watch?v=33a71Ldbp3Y

*****************************************************************************
Vstopnice:
Prvih 50: 12eur
predprodaja: 14eur
na dan koncerta: 17eur

Vstopnice lahko naročite na zgornji povezavi ali tukaj –> https://subart.si/7-7-2018-partibrejkers-10-subart-festival/ ali v Klubarju.