Umrl je Richard Swift

Richard Swift (VIR: Full in bloom)

V 41. letu starosti se je poslovil glasbenik in producent Richrad Swift. Novica se je pred slabimi 24 urami pojavila na njegovi uradni facebook strani, s pripisom:  ‘In vsi angeli bodo peli: ‘Que Sera Sera’. Richardo Ochoa Swift. 6. marec 1977-3. julij 2018.’

Swifta so sicer v preteklem mesecu iz neznanih razlogov hospitalizirali. Po poročanju tujih medijev je takrat bil v smrtni nevarnosti, katere razlog ni znan. Glasbenik pa se je poslovil včeraj zjutraj. Umrl je v bolnišnici v Tacomi v ameriški zvezni državi Washington, razlog smrti pa zaenkrat tudi še ni znan.

 

Bil je mož mnogih talentov

Swift je bil sicer izjemno talentiran glasbenik. Znan kot multiinstrumentalist, producent, pevec, tekstopisec in celo vizualni umetnik.

Njegova glasbena kariera je bila izjemno bogata. Izdal je več samostojnih studijskih albumov in EP-jev, sodeloval pa je tudi z mnogimi drugimi glasbeniki in skupinami. A ne le kot producent. Bil je član zasedb The Shins in The Arcs, kot koncertni basist in spremljevalni vokalist pa je sodeloval tudi z skupino The Black Keys.