UNIFOX: ‘Z idejo novega imena smo se igrali več mesecev’

Unifox (Foto: Promo)

Domača zasedba The Flipside se je odločila za drugo poglavje. Predstavljajo novo podobo in ime – Unifox. Upajo, da bodo od sedaj še bolj prepoznavni in unikatni, ter da bodo svojo glasbo lažje predstavili najširšemu krogu ljudi. Ob prelomnici smo jih poiskali za nekaj odgovorov.

Unifox so Klemen Pečnik (bas kitara), Peter Plahutnik (kitara), Blaž Grünfeld  (kitara), Leo Krajnc (bobni) in Tine Zajc (vokal).

Poleg spremembe imena najavljajo tudi objavo prvega singla ‘Take Control’ (25.11.2020), pred kratkim pa so razkrili še video za priredbo slovenskega komada, ki ga radi igrajo. Video je nastal iz posnetkov spletnega koncerta Stresi oder online v studiju Killing Production v Žalcu.

Unifox (Foto: PROMO)

ROCKER.SI: Kako ste prišli do Unifox?

UNIFOX: The Flipside nam je bilo sicer všeč, a se z njim nismo mogli več poistovetiti. V zadnjem času smo veliko ustvarjali, imamo novega kitarist in čutili smo, da je čas za novo poglavje, k čemur sodita tudi novo ime in sveža podoba. Pot je bila dolga in vijugasta, polna padcev in vzponov, vendar smo na koncu le uspeli ujeti duh našega banda. V bistvu je nekega dne Peter (Plahuntik op.a.) predlagal Unifox in skupaj smo začeli razpravljati o tem, kakšen bi bil naš nov videz, če bi se preimenovali. Vsem je bila všeč ideja lisice z rogom kot naš t.i. »spirit animal«, ker smo želeli neko vpadljivo vizualno podobo. Če ime vsebinsko povežemo z našo glasbo, nam je všeč, ker je preplet fantazijskega (»unicorn«) z materialnim, vsakdanjim (»fox«). Našemu žanru radi pravimo »alternative hard rock«, ker je energičen in nekaj, kar ljudje že poznajo, a zraven vedno dodamo malo alternativnega.

ROCKER.SI: Kateri so bili ožji favoriti?

UNIFOX: Z idejo novega imena smo se igrali več mesecev. Padlo je nekaj predlogov, ki so se nam zdeli v redu, vendar niso »kliknili« z vsemi člani naenkrat. Igrali smo se s predlogi, kot so Frankly on Fire, Papilio ali pa Juicify, Peter in Klemen (Pečnik, op.a.)sta se pogosto hecala o imenu My Lonely Shadow, vendar bolj za šalo kot za res (smeh).

ROCKER.SI: Animacija vašega prvega singla izide 25. novembra 2020. Kaj bomo slišali?

Unifox so zamenjali logo

UNIFOX: Gre za pesem, ki je precej priljubljena med poslušalci, ki nas zvesto spremljajo. Večkrat smo jo že igrali v živo, predstavlja z udarno glasbo in vsebino naše bolj temačne težnje. Tokrat je poudarek še na vizualni vsebini, ki spremlja sporočilo.

ROCKER.SI: Kdo vam je pomagal pri animaciji?

UNIFOX: Animacijo nam je izdelal prijatelj Tilen Javornik, ki ga lahko najdete tudi na Instagramu pod imenom TJComics. Z njim se je usedel za mizo Leo (Krajnc, op.a.), s katerim sta animacijo spravila v končno obliko.

ROCKER.SI: Za kakšen nastop je šlo na posnetku iz Žalca?

UNIFOX: Šlo je za nadomestni nastop za natečaj Stresi oder, ki je bil zadnji hip odpovedan zaradi slabega vremena. Situacija z virusom pa tudi ni olajšala njihove odločitve. V zameno za nastop so nam ponudili 20-30 minutni nastop »v živo« iz studia Killing Productions. Celotna izkušnja tam nam je bila v veliko veselje. Bil je v bistvu naš prvi daljši koncert preko spleta, četudi je bil krajši, smo navajeni.

ROCKER.SI: Kje vadite trenutno, ali sploh lahko glede na razmere zunaj?

UNIFOX: Trenutno se zasedba sploh ne more dobiti v živo, ker živimo v treh različnih občinah. Vsekakor ne želimo kršiti črke zakona, tako da delamo na glasbi vsak pri sebi doma in se učimo ustvarjati glasbo in druge vsebine na tak, “moderen” način. Vsak pri sebi je postavil snemalno postajo, saj nočemo, da nas trenutna situacija ustavi. Poleg singla bomo kmalu pokazali še kar nekaj zanimivh zadev.

ROCKER.SI:  Kateri je vaš najljubši slovenski cover?

UNIFOX: Najbolj uživamo, ko si damo duška in zažgemo z ‘Mala nimfomanka’ od BFM. Brez inhibicij.