Izšel je gromoglasni četrti album beograjskega tria Repetitor

Skupina Repetitor
Skupina Repetitor

Mr. Moonlee predstavlja četrti studijski album ‘Prazan prostor među nama koji može i da ne postoji’ beograjskega garažno-rockerskega tria Repetitor – enega najpomembnejših rock bendov na Balkanu zadnjega desetletja in hkrati strogo varovane skrivnosti evropskega rockovskega podzemlja. Album je pri domači neodvisni založbi Moonlee Records izšel v petek, 20. novembra 2020, in je na voljo v digitalnem formatu, na CD-ju in vinilu.

O novem albumu

Na novem albumu ‘Prazan prostor među nama koji može i da ne postoji’ slišimo samozavesten bend v svoji doslej najbolj udarni obliki. Zvok je oster in zgoščen, kompozicije zrelejše, komadi pa raznovrstnejši. Čeprav trojka morda na prvi pogled deluje nedolžno, je zvočni zid, ki ga proizvajajo neukročeni koščeni frontman, viharna basistka in srdita bobnarka, tako silovit, da bi lahko z njim premikali gore.

Že od prvega akorda nas bend odpihne s svojim neusmiljenim hrupnim garažnim rockom ter prebada z rafali mastnih stonerskih riffov ob spremljavi razjarjenih vokalov v srbskem jeziku. Beograjski tornado nas za grlo drži vse do sklepnega intimnega diptiha, pri katerem si prvič resnično pusti priti do živega. Kot bend brez želje po pretvarjanju, ki z lahkoto prežveči in izpljune rock klišeje ter preprosto piči svoj rock’n’roll, so Repetitor utelešenje surove energije legendarnih Iggy and the Stooges.

O skupini Repetitor

Beograjski trio REPETITOR je nedvomno ena najpomembnejših skupin zadnjega desetletja na Balkanu in hkrati strogo varovana skrivnost evropskega rockovskega podzemlja. Po številnih turnejah, ki so jih popeljale celo do Rusije in Kitajske, se bend vrača s težko pričakovanim četrtim albumom ‘Prazan prostor među nama koji može i da ne postoji‘. Zanje značilen preplet moške in ženske energije, s katerim Boris Vlastelica (vokal, kitara), Ana Marija Cupin (bas kitara, vokal) in Milena Milutinović (bobni, vokal) osvajajo odre in srca fenov širom Evrope, ostaja v svojem bistvu nedotaknjen, le vznemirljivejši. Nenazadnje so REPETITOR sinonim za odrski kraval.

Na novem albumu slišimo samozavesten bend v svoji doslej najbolj udarni obliki. Zvok je oster in zgoščen, kompozicije zrelejše, komadi pa raznovrstnejši. Čeprav trojka morda na prvi pogled deluje nedolžno, je zvočni zid, ki ga proizvajajo neukročeni koščeni frontman, viharna basistka in srdita bobnarka, tako silovit, da bi lahko z njim premikali gore. Že od prvega akorda nas bend odpihne s svojim neusmiljenim hrupnim garažnim rockom ter prebada z rafali mastnih stonerskih riffov ob spremljavi razjarjenih vokalov v srbskem jeziku. Beograjski tornado nas za grlo drži vse do sklepnega intimnega diptiha, pri katerem si prvič resnično pusti priti do živega. Kot bend brez želje po pretvarjanju, ki z lahkoto prežveči in izpljune rock klišeje ter preprosto piči svoj rock’n’roll, so REPETITOR utelešenje surove energije legendarnih Iggy and the Stooges.

Prazen prostor med nami, ki lahko tudi ne obstaja’ je pričevanje zasedbe, ki je zaznamovala generacijo mladine iz območja nekdanje Jugoslavije. Njihovi iskreni, na trenutke brezupni verzi o otopelosti, zaupanju, ljubezni, nepopravljivi škodi, drogah, depresiji, hrepenenju in pripadanju so obenem zelo osebni in generacijski. Med vrsticami prepoznamo družbeni in politični naboj, ki naslavlja misli številnih zoomerjev in milenijcev, dveh generacij, ki bi ju lahko oklicali za robo s greškom – blago z napako. Toda ne glede na vse, bosta morali tudi ti generaciji dvigniti glavo in pokazati zobe. Morda je ravno to primeren soundtrack.

Novi album tria REPETITOR je poslastica za vse ljubiteljice in ljubitelje avtentične izraznosti ter distorzirane blaznosti!