Napovedujemo nove spletne koncerte: SBO in Hamo & Tribute 2 Love

Hibridni koncerti v Kinu Šiška. (FOTO: Kino Šiška)
Hibridni koncerti v Kinu Šiška. (FOTO: Kino Šiška)

Kino Šiška nadaljuje s hibridnimi koncerti tudi v decembru! Prvi bodo udarili Les Enfants Terribles domače trap scene ljubljanski SBO, zabavljači in depresivci, mučki provokatorji z (o)kultnimi predznaki in najbolj svežim bangerjem Psihonaut. Prekaljeni, dinamični, iskrivi in iskreni so pridevniki, ki najboljše opišejo nastope Hamo & Tribute 2 Love z njihovo fuzijo rocka, bluesa in soula. Če kaj potrebuje svet, je to “lubezn”, ki jo bodo v živo iz Kina Šiška širili 12. decembra. Ta teden pa ne zamudite svetovne zvezde Sainkho Namtchylak (v sklopu CoFestivala v živo iz Kina Šiška), sanjajočih AKA Neomi ter posebnega sodelovanja Kino Šiška x Mixcloud: Flying Lotus. Dostava spletnih koncertov na dom direktno iz Kina Šiška tudi v decembru! 

Ob robu hibridnih koncertov nastajajo tudi najrazličnejša “obeležja” dogajanja; tako nastajajo dragoceni recenzijski zapisi (o koncertu MRFY Jaša Lorenčič “Use je kul”, to je simulacija in Ružica Petrova “Vse je kul, prjatu”), o prvem nastopu Tschimya Miroslav Akrapović Glas generacije in širše ter Pavel Lipovšek za Radio Študent) in videi “live from Kino Šiška”zalagasper s komadom BoxBetter z Zodiac in Torul z Monday. in Zlatko fr. Semo in Matej Sušnik Več od lajfa.

Kaj še v novembru?

Novembrsko glasbeno dogajanje Kina Šiška vključuje tudi nastop izvrstne Sainkho Namtchylak v sklopu CoFestivala 25. novembra. Izvrstne vokalistke in zvezde »godb sveta« Sainkho Namtchylak domačemu občinstvu ni potrebno posebej predstavljati, saj je njena mešanica tradicionalnih grlenih pevskih tehnik, ki izhajajo iz kultur Srednje Azije, in sodobnih vokalnih akrobacij domače občinstvo navduševala že na nastopih na festivalu Druga godba v devetdesetih letih preteklega stoletja. Sainkho Namtchylak, doma iz Tuve, že vrsto let pa živi v Evropi, predstavlja nekakšen destilat tiste sodobne vokalistike, pri kateri vokalna tradicija postane najsodobnejši izum in kjer telo deluje kot ekstenzija glasu, ne pa obratno. Prisluhnite pesmi Boomerang!

Z nami so bili ob začetku leta in tudi ob koncu bodo – domači pop tenkočutneži AKA Neomi nam bodo ob povratku po januarski predstavitve svoje druge plošče v ekskluzivnem spletnem prenosu 26. 11. predstavili svež material s prihajajoče kratkometražne izdaje, na kateri se z bolj poudarjenimi ritmi približujejo področju plesne glasbe.

Na povabilo menedžmenta Flying Lotusa se v soboto, 28. 11., pridružujemo Mixcloudu pri promociji spletnega prenosa edinstvenega futurističnega avdiovizualnega spektakla enega najbolj izvirnih in vplivnih glasbenih genijev 21. stoletja. Na spletnem prenosu 28. novembra bodo poleg FlyLoja bodo nastopili še nekateri najbolj zanimivi Brainfeederjevi varovanci in varovanke: Brandon ColemanTeebs in Salami Rose Joe LouisVstopnice za težko pričakovan dogodek enega od najbolj raznolikih glasbenih umetnikov našega časa so že v prodaji. Ogled spletnega spektakla bo po slovenskem času možen v soboto, 28. 11., ob 13.00 oziroma 22.00 ali v nedeljo, 29. 11., ob 5.00 zjutraj.

SBO in Hamo & Tribute 2 Love za uvod v decembrsko dogajanje

SBO za koncert 8. 12. obljubljajo dosleden prelet nad zapuščino, ki so jo ustvarili z leti; od družbene uzurpacije s “Tipi so pičke”, čez internet hite s “Saro Bezovšek”, do sentimentalnih obratov s komadi, kot so “Zvezde Granda” in “Trake ljubezni”. Obenem bo njihova vrnitev v Kino Šiška svečana in ekskluzivna napoved izdaje celovečernega albuma prvenca, ki bo letu 2021 odprl njegova velika vrata.

Dinamični, iskreni in iskrivi koncerti bluesovske improvizacije so že več kot deset let ključni adut skupine Hamo & Tribute 2 Love. Album 3P jih je trdno zasidral med najbolj priljubljene izvajalce na slovenskem glasbenem prizorišču, oktobra 2019 pa je izšel njihov četrti album 4K, ki je spet prinesel svežino v njihov koncertni repertoar. Hamo & Tribute 2 Love so vanj že nanizali lepo število uspešnic, večno iskanje “lubezni” pa spretno vpletajo v fuzijo bluesa, rocka in soula. Njihova nova izvedba akustičnega koncerta Iz4Kani bo 12. 12. 2020 zvenela v živo iz Kina Šiška!

Opomba: večji del prihodkov od spletnih ogledov gre, poleg honorarja, izvajalcem. Podprite domačo glasbeno ustvarjalnost.

Izpostavljamo

V zadnjih mesecih veliko govorimo o krizi v glasbeni industriji, industriji srečanj oziroma vseh, ki se posredno in neposredno ukvarjajo z živo umetnostjo. Za vpogled v stanje priporočamo nedavno objavljen zapis mreže Live DMA ter analizo o vplivu covid-19 na kroženje oziroma izmenjavo novih evropskih glasbenih imen znotraj mreže Liveurope, katere član je Kino Šiška.