Umrla Barby Kelly (The Kelly Family)

V 46. letu starosti je po kratki bolezni umrla Barby Kelly, nekdanja članica priljubljene zasedbe The Kelly Family.

Njena smrt naj ne bi bila povezana s prejšnjimi težavami

Člani družine The Kelly Family so zapisali: ‘Vsi jo bomo strašansko pogrešali, za vedno bo ostala v naših srcih in spominih.’

Barby je skupino The Kelly Family v prvo zapustila že leta 2002 saj so ji diagnosticirali shizofrenijo in zaradi močnih zdravil ni mogla več dobro funkcionirati. Oboževalci so jo poznali predvsem po njenih plesnih nastopih, s katerimi je vedno popestrila koncerte. Sicer se je učila klasičnega baleta, bila pa je tudi strastna slikarka. Igrala je kitaro, tolkala, klavir in harmoniko, napisala je tudi nekaj uspešnih pesmi skupine The Kelly Family, na primer She’s Crazy, Baby Smile, Hooks, Sweetest Angel in Oh, Johnny.

Priljubljeno skupino, ki je bila v devetdesetih letih predvsem v Evropi izjemno uspešna in je razprodala turnejo za turnejo (obiskali so tudi Slovneijo), so sestavljali bratje in sestre Katy, John, Patricia, Jimmy, Joey, Barby, Paddy, Maite in Kelly, občasno se jim je pridružil še kakšen drug član družine. Skupina je počasi začela razpadati okoli leta 2000, ko so se člani začeli preizkušati v samostojnih karierah. A uradno se niso nikoli poslovili, predlani so napovedali povratek z novim, šestnajstim studijskim albumom ‘25 Years Later‘ (in lani izdali še koncertno verzijo le-tega) ter zopet odšli na turnejo – koncerti, ki jih ni preprečila korona, so bili razprodani, za poletje so napovedani novi.