Romeo in Julija flirtata že 20 let

Skupina Flirrt predstavlja jubilejno verzijo hita 'Romeo in Julija'.
Skupina Flirrt predstavlja jubilejno verzijo hita 'Romeo in Julija'.

Skupina Flirrt predstavlja jubilejno verzijo hita ‘Romeo in Julija‘, v kateri je violino odigral Gibonnijev mojster Marko Ramljak.

Flirrt na sceni že 25 let

Skupina Flirrt zabava, ustvarja, se razvija, redno izdaja novo glasbo in veliko nastopa že četrt stoletja. Ob tem, da so se pozicionirali kot ‘resen’ pop bend, jih skupaj s preporodom glasbe ter pop kulture s preloma tisočletja odkrivajo vedno nove generacije poslušalcev. Njim, pa tudi nepopravljivim nostalgikom, je namenjena nova verzija hita ‘Romeo in Julija‘, pri kateri so sodelovali tudi Marko Ramljak (Gibonni), Krešimir Tomec (Cubismo) in Robert Pikl (Manouche).

Na prelomu tisočletja je skupina Flirt izdala tretji studijski album ‘Univerzum‘. Pred tem, na vrhuncu globalne eksplozije Brit-popa, na čelu z bratoma Gallagher in Damonom Albarnom, so mladinci iz Ljubljane najstnicam že zrahljali košarice z ‘Jutranjim striptisom‘ in albumom ‘Frizerski salon‘. Sledil je U2-jevski ‘Modroplavo‘ z uspešnicama ‘Ko je ni‘ in ‘Njena balada‘, potem pa je prišel hit, s katerim je študentski indie band postal vseslovenska pop atrakcija.

Posneli smo že skoraj cel album, to je bil zadnja skladba. S kitaristom Luko Vundukom sva v našem starem placu ustvarjala to pesem, ko je zaigral danes zimzelen kitarski rif … in to je bilo to! Spomnim se tudi sestanka na založbi Menart, kjer smo ‘zapeli’ okoli izbire prvega singla. Mi smo stavili na pesem, ki kasneje sploh ni izšla samostojno, založba pa je izbrala skladbo, ki smo jo naslovili ‘Oktober ni za Romea in Julijo’. In zapletlo se je že pri naslovu. Bilo je napeto, energija res ni bila dobra, a smo poslušali založbo. – Rok Lunaček

‘Potreben je bil le en teden radijskega predvajanja in nastop pri Mariu Galuniču, da se je pesem prijela. Ko smo imeli konec tedna špil v ljubljanskem Eldoradu, je ta pokal po šivih in vsi so peli z nami. Ko se je čez nekaj dni vse skupaj ponovilo še na Koroškem, nam je bilo jasno, da je ‘Romeo in Julija’ hit, s katerim je bend stopil stopničko višje. Sledila je turneja, razprodana Rdeča dvorana v Velenju … niz uspešnic, ki se do danes še ni prekinil, a ta pesem je med vsemi najbolje preživela test časa in postala zimzeleni slovenski pop hit.’

Skupina Flirrt (FOTO: Jaka Kniplič)
Skupina Flirrt (FOTO: Jaka Kniplič)

‘The best of’ albuma še nismo izdali preprosto zato, ker smo zelo živ in ploden bend, pripravljenih imamo na stotine besedil in melodij, razmišljamo o 8. in 9. albumu, in naš večni problem je katere skladbe sploh izdati. Nas pa ob nastopih redno sprašujejo kje se da dobiti ploščo z vsemi našimi hiti. Zanje smo posneli novo verzijo zimzelenčka ‘Romeo in Julija’, obljubimo pa, da bomo ob 25-letnici še enkrat razmislili tudi o zbirki največjih uspešnic.’

‘Rome in Julija’ končno dobila tudi video – z zelo posebnim gostom

Verjeli ali ne, ena največjih uspešnic s preloma tisočletja doslej sploh še ni imela spremljevalnega videa. Pa se je skupina Flirrt odločila, da bo ob praznovanju žlahtnega jubileja z zamudo poskrbela tudi za to.

Video so posneli na obrobju Haloz, v dvorcu Štatenberg, pod režijsko taktirko Roka Breznika iz ekipe Foto Factory. Ob članih skupine tke zgodbo plesni par, ki skozi gibanje prikaže dvojnost odnosa v ljubezni: odtujevanje in povezovanje: ‘Verjamem, da smo slednjega prikazali več,’ se namuzne Rok in ploska glavnima junakoma: ‘Velik poklon tudi plesalcema, Monji Lorenčič in Žanu Roju, ki sta bila zares izjemna v vseh pogledih.’

Si pa velja spot vsekakor pogledati čisto do konca. Tam se namreč za trenutek pojavi tudi drugi ključni član avtorskega tandema, Luka Vunduk, kar je Rokov osebni poklon nekdanjemu pajdašu, ki ga ni srečal že celo večnost.

8. februarja 2022 bo skupina Flirrt stara 25 let. Fantje pričakujejo, da se bodo lahko na odre vrnili že kmalu, tako da bodo takrat že v polni formi, jubilej pa bodo primerno obeležili tako diskografsko kot s koncerti. Praznovanje začenjajo z novo verzijo ‘Romea in Julije‘, v naslednjih mesecih pa pričakujte tudi kaj čisto novega.