Derek Chauvin je kriv – odzivi glasbenikov na obsodbo

Derek Chauvin je kriv za umor Georgea Floyda
Foto: AFP

Sojenje Dereku Chauvinu – policistu iz Minneapolisa, ki je več kot devet minut klečal na vratu Georgeu Floydu, zaradi česar je Floyd umrl – se je končalo.

Porota je včeraj (20. aprila) po večurni razpravi objavila svojo odločitev, s katero je Chauvinu izrekla obsodilno sodbo. Chauvin je bil obsojen po treh točkah – nenamerni umor druge stopnje, umor tretje stopnje in uboj druge stopnje.

Todd La Torre (QUEENSRŸCHE), Vernon Reid (LIVING COLOR), Mark Morton (LAMB OF GOD), Robb Flynn (MACHINE HEAD), Zach Myers (SHINEDOWN), Piggy D. (ROB ZOMBIE) in Ice-T (BODY COUNT ) so med glasbeniki, ki so se na družbenih omrežjih odzvali na novico, da je porota nekdanjega policista Dereka Chauvina razglasila za krivega po vseh točkah umora Georgea Floyda maja lani.

Glasbeniki iz sveta rocka in metala so na Tweeterju objavili svoje odzive na odločitev žirije. Nekaj teh objav si lahko preberete spodaj:

Robb Flynn (Machine Head)

Ice-T (Body Count)

Living Colour

Public Enemy

Phil Labonte (All That Remains)

Todd La Torre (Queensryche)

Piggy D. (Rob Zombie)

Mark Morton (Lamb of God)

Naj spomnimo…

25. maja 2020 je bil Floyd, 46-letni  temnopolti moški, ubit v incidentu, ujetem pred kamero. Chauvin je skoraj deset minut klečal na vratu, potem ko so Floydu vklenili lisice. Policija se je odzvala na prijavo, da je Floyd uporabil ponarejen bankovec za 20 dolarjev. Chauvinovi odvetniki so trdili, da je na svojem usposabljanju iz policijskega oddelka Minneapolis uporabil “maksimalno zadrževalno tehniko” in to zaradi zaskrbljenosti, da bi Floyd lahko škodoval sebi ali policistom. Odvetnik je navedel tudi obdukcijo Floyda, ki je v njegovem sistemu našla fentanil in metamfetamin, kombinacijo zdravil, za katero je odvetnik dejal, da je znana kot speedball.