Umrl nekdanji bobnar skupine The Cure

Andy Anderson
Andy Anderson

V 69. letu starosti je umrl Andy Anderson, nekdanji bobnar zasedbe The Cure. Andy Anderson je med drugim znan po sodelovanju z Robertom Smithom in Iggyjem Popom.

Imel je nozdravljivega raka

Že prejšnji teden je Anderson preko svojega Facebook profila povedal, da so mu diagnosticirali raka. Povedal je, da se iz stanja, v katerem, se je znašel nikakor ni moč izvleči in je vse skupaj neozdravljivo. Dejal je, da rak pokriva celotno notranjost njegovega telesa in se sprijaznil z nezavidljivim položajem. Hkrati pa je še dodal, da si nikakor ne želi, da bi ga najbližji gledali, kako vegetira, zato se je posledično tudi umaknil.

Lol Tulhurst, ustanovitelj zasedbe The Cure je potrdil novico o smrti Andersona: ‘Andy Anderson je bil pravi gantelman in odličen glasbenik z zlobnim smislom za humor, ki ga je ohranil vse do konca. Blagoslovljeni smo, da smo ga poznali.’

Andy Anderson je v skupini The Cure deloval med letoma 1983 – 1984. Posnel je bobne za njihov peti studijski album ‘The Top‘ in kasneje še svoj delček dodal na LP-ju ‘Concert: The Cure Live‘. Sodeloval pa je tudi z Robertom Smithom, pevcem skupine The Cure ter legendarnim Iggyjem Popom in še številnimi drugimi glasbeniki.