Deadly Smile predstavlja novo skladbo

Izsek iz spota 'Although' (FOTO: Deadly Smile)

Slovenska glasbena scena je postala bogatejša za še en nov izdelek. Zasedba Deadly Smile je namreč danes tudi uradno predstavila svoj drugi prvenec z naslovom ‘Although‘. Ta sledi prvi skladbi, ki nosi naslov ‘Inside my head‘ in je bila javnosti predstavljena februarja letos. In čeprav je Deadly Smile še mlada zasedba, imajo posamezniki, ki jo sestavljajo, za sabo že precej glasbene kilometrine.

Tako kot pri prvi sta tudi pri tej skladbi k sodelovanju povabila že znano lokalno ekipo. In tudi v tokratnem videospotu je vloga glavnega lika pripadala Novomeščanu Davidu Golubiću.

Kdo so Deadli Smile?

Zasedba Deadly Smile je glasbeni dvojec katerega v osnovi sestavljata glasbenika Marko Mitrič in Nejc Smodiš. Njuno sodelovanje sega že v leto 2011. Kot pravi Nejc je to ena pozitivnih posledic ustvarjanja in druženja v Sokolcu. (Sokolski narodni dom oz. AC Sokolc je prostor v katerem so se zbirali umetniki op.a.). Fanta sta sicer v preteklosti skupaj sodelovala v različnih zasedbah, med drugim tudi v Bottomline in Ballade of the Ugly Tree. Marka pa trenutno lahko kot kitarista slišimo še pri HBWC in kot basista pri Dead Corcoras.

Tandem Deadly Smile ustvarja glasbo, ki ju veseli. Oba sta namreč soavtorja besedil in aranžmajev. Pri slednjih jima pomaga tudi producent Borut Antončič. Nejc še dodaja, da njuna glasba spominja na nekakšno različico grungea, čemur predvsem botruje njegova specifična barva vokala. Sicer pa glasbo ustvarjata po občutku in neobremenjeno. V besedilih govorita o stvareh k jih doživljata, predvsem pa se osredotočata na notranje boje ter stvari s katerimi se ljudje vsakodnevno soočamo.

Zasedba je sicer pred kratkim postala bogatejša še za dva člana, saj sta se pridružila še bobnar Luka Pate ter basist Urban Malovič. Ker pa sta Nejc in Marko tudi vizualna umetnika svoje videospote zasedba ustvarja sama.

 

Nekaj besed o skladbi ‘Although

Although‘ je skladba, ki nagovarja globino vsakogar od nas saj govori o notranjem boju, o razdvojenosti. O tem kako se človek dobro počuti v svoji koži, in kako je grozno, kadar se ne! Ko človek izgubi svojo esenco, ponavadi zaradi okolja in drugih ljudi, takrat pomisli tudi na najhuje. In marsikdo gre v ekstreme, da bi dobil ta občutek, sebe, nazaj. 

BESEDILO SKLADBE ‘ALTHOUGH’:
Although I see it, it’s slipping through my hands
Facing the ceiling, I think it’s caving in

Gone is that feeling, I’m living for today
I’m waiting, I’m hoping, it’s gonna start again

No one can see me, free me of my pain
I Wanted to give in, but you were in my way

Gone is that feeling, I’m living for today
I’m waiting, I’m hoping, it’s gonna start again

(Although, it’s coming to an end)
It’s gonna start again.