Umrl je Ranking Roger

Ranking Roger Charlery (FOTO: Consequence of Sound)
Ranking Roger Charlery (FOTO: Consequence of Sound)

V 57. letu starosti je umrl pevec Roger Charlery, bolj poznan pod umetniškim imenom Ranking Roger, ki je med drugim deloval v ska/post punk zasedbi The Beat.

Imel je hude zdravstvene težave

Njegovo smrt so potrdili člani zasedbe The Beat, ki so ob tem na družabnih omrežjih zapisali: ‘Boril se je, boril se je in boril se je – Roger je bil borec. Na žalost je pred nekaj urami Roger umrl mirno na svojem domu, obdan z družino. Njegova družina bi se rada zahvalila vsem za nenehno podporo v tem težkem času. Več pa v prihodnjih dneh. Počivaj v miru, Roger!’

Točnega vzroka smrti niso sporočili, ni pa skrivnost, da je Charlery zadnja leta imel hude zdravstvene težave. V zadnjem letu je doživel namreč možgansko kap, diagnosticirali pa so mu tudi dva možganska tumorja in pljučnega raka.

Skupina The Beat je vidnejši uspeh doživela v osemdesetih, ko so nase opozorili s skladbo ‘Mirror In The Bathroom‘ ter albumi ‘I Just Can’t Stop It‘, ‘Wha’ppen’ in ‘Special Beat Service’.

V svoji karieri so odre na turneji med drugim delili z velikani, kot so The Clash, Talking Heads, The Police in R.E.M..

Zasedba The Beat je z delovanjem zaključila leta 1983, po tem pa je Charlery ustanovil skupino General Public, s katero so izdali albuma ‘All The Rage’ (1984) in ‘Hand To Mouth’ (1986).

Leta 1995 se je skupina The Beat znova združila za nekaj časa, nato pa še enkrat leta 2004. The Beat featuring Ranking Roger so zadnji studijski album ‘Public Confidential’ izdali januarja letos.

Na začetku marca pa je bilo potrjeno tudi, da je Charlery zaključil svoj življenjepis ‘I Just Can’t Stop‘, ki bo predvidoma izšla še letos.