Lenny Kravitz: le še mesec dni do koncerta v Stožicah

Lenny Kravitz na Dunaju. (FOTO: Aleš Žnidaršič)
Lenny Kravitz (FOTO: Aleš Žnidaršič)

Samo še mesec dni do vrhunske rock poslastice v živo – na koncert v ljubljanske Stožice prihaja eden in edini – Lenny Kravitz! Lenny Kravitz je septembra lani, izdal enajsti studijski album ‘Raise Vibration‘. Hkrati pa se je 21. septembra podal na svetovno turnejo v imenu novega albuma.

Slovenija bo prva postojanka v sklopu njegove evropske turneje

Prav Slovenijo pa si je izbral za začetek evropskega dela turneje, ki jo bo tako pričel s svojim drugim gostovanjem v Sloveniji, 27. aprila 2019, v ljubljanski dvorani Stožice.

Album ‘Raise Vibration’ združuje rock ‘n’ roll, funk, blues in soul. Odlikuje ga mladostni navdih, ki pa je podložen s tremi desetletji modrosti in izkušenj. V ustvarjalnem smislu ustvarjalnem smislu predstavlja ponovno rojstvo, saj je drzen in briljantnen izdelek kot se z glasbenika njegovega kova spodobi, saj je zdi, da njegov duh in pozna meja.

Lenny je z albuma že predstavil dva singla, in sicer ‘It’s Enough‘ ter ‘Low‘. Prva skladba nastavlja aktualno ogledalo sedanjosti, druga je introspektivna kompozicija, ki se ukvarja z vprašanjem predsodkov na začetku odnosa. Pesem ima funky groove, v njej pa lahko slišimo pihala, godala in celo vokal pokojnega Michaela Jacksona.

 

Na kratko o Lennyju Kravitzu

Lenny Kravitz je eden od najbolj priljubljenih rock glasbenikov našega časa. V skoraj 30-letni glasbeni karieri je presegel okvire soula, rocka in funka ter jih iz 60. in 70. let preteklega stoletja pripeljal v sodobnost, hkrati pa prejel štiri zaporedne grammyje v kategoriji moškega rock izvajalca, s čimer je postavil svojevrsten rekord. Poznan je po pesmih kot so Let Love Rule, Mr. Cab Driver, Be, Mama Said, It Ain’t Over ’til It’s Over, Believe, Stand By My Woman, American Woman, Are You Gonna Go My Way?, If You Can’t Say No, Fly Away, I Belong To You, Where Are We Runnin’, Stand in drugih. Prodal je več kot 38 milijonov plošč po vsem svetu, uveljavil pa se je tudi na filmu, saj ga lahko vidite v dveh filmih Igre lakote ter filmih kot sta Precious in The Butler.

Vstopnice lahko kupite TUKAJ.