Festival “In Memoriam prof. Peter Hafner” predstavlja Lolo Marsh

Lola Marsh (Foto: FB dogodek)

LOLA MARSH ➡ najprikupnejša (indie) pop senzacija in PI ➡ čudoviti elektro-freaky-pop duet ter KLEEMAR ➡ prekmurski čudežni deček ⬅ v soboto, 13. 7. ob 20.00 | na letnem vrtu Rdeče Ostrige.

Izraelska (indie) pop senzacija, ki v svoji glasbi združuje hrepeneča besedila in globoke, tople harmonije z bogatmi aranžmaji. Z neubranljivo pozitivno energijo in vznesenimi odrskimi nastopi vodi očarljiva pevka Yael to skupino po vse obsežnejših evropskih turnejah in festivalih kot so EXIT, Pohoda, Primavera Sound, Pukkelpop, Tallin Music Week in mnogi drugi. Skladba You’re Mine je dosegla osem milijonov predvajanj na Spotifyu v ZDA in se tako uvrstila med tri najbolj viralne komade na omenjeni platformi.

Slovensko občinstvo je Lola Marsh osvojila z dvema čudovitima koncertoma v Kinu Šiška, najprej v razprodani Komuni, dobri dve leti kasneje pa še na velikem odru v Katedrali. Pred leti so Šiškarji zapisali takole: “Lola Marsh zveni, kot da bi Quentin Tarantino režiral srečanje Lane Del Rey in Calexica v puščavi Negev”. Vsekakor drži!

🎫 Vstopnica: 15 € / predprodaja, 18 € / na dan dogodka 🎫

➡ Vstopnice so na voljo preko spleta na www.mojekarte.si in na pooblaščenih prodajnih mestih (Trafike 3DVA, OMV bencinski servisi, Kioski Delo Prodaja, Alpetour, Kompas, Logo bencinski servisi, Petrol…)

🔘 PI 🔘

🔹 nadarjena glasbenica, nekoč znana tudi kot Ivana Picek oziroma pevka priljubljene zasedbe Pridjevi, velja za eno najizvirnejših in najobetavnejših hrvaških avtoric mlajše generacije. S priznanim prvencem ‘Časna lubanjska’ v slogu CocoRosie ali Grimes vabi v svojo simpatično okultno deželo skrivnostne simbolike, fantastičnih pripovedi, planin in gozdov, po katerih se vijejo eterične vokalne in instrumentalne meglice.

🔘 KLEEMAR 🔘

🔹 nespregledljivi domači glasbenik, ki ga je širša javnost verjetno spoznala šele preko sodelovanja v zasedbi Lollobrigida. V obdobju prej in potem, pa je (bil) Kleemar ustvarjalec samosvoje elektronske godbe, ki je navdušila domače podtalje. Tudi danes Kleemar ostaja žanrsko neulovljiv, saj v njegovi eklektični glasbi slišimo zelo raznorodne vplive (kot so npr. Dan Deacon, Gold Panda, Four Tet, Album Leaf, Caribou in ostali). Skratka, čudežni prekmurski deček, na katerega smo mirne duše ponosni.