Umrl je Johnny Solinger (nekdanji član skupine Skid Row)

Johnny Solinger - ex Skid Row
Johnny Solinger - foto: Chung Sung-Jun

Nekdanji pevec skupine Skid Row, Johnny Solinger, ki je bil 16 let frontman skupine (po odstavitvi Sebastiana Bacha), je umrl v starosti 55 let po bitki z odpovedjo jeter.

Bivši člani skupine so novico objavili na svojem Facebook profilu: “Žalostni smo, ko slišimo novice o našem bratu Johnnyju Solingerju,” so zapisali. »Naše misli so z njegovo družino, prijatelji in oboževalci. Godspeed Singo. Pozdravi Scrappyja za nas. ”

Solinger je prejšnji mesec na družbenih omrežjih razkril diagnozo odpovedi jeter o čemer smo pisali tudi na naši spletni strani. Povedal je, da je bil zaradi diagnoze zadnji mesec v bolnišnici, njegova napoved pa “ni tako dobra”.

“Kot pri večini glasbenikov, tudi jaz nimam zdravstvenega zavarovanja in brez njega je zelo težko dobiti ustrezno oskrbo,” je zapisal. Rocker je še pojasnil, da je jemal vsaj sedem različnih zdravil, vsakih nekaj dni mu je iz trebuha odtekala tekočina in da je bil na fizikalni terapiji. Takrat je dejal, da namerava ustanoviti sklad za zbiranje sredstev, ki bi mu pomagal plačevati vse večje zdravstvene račune in prihajajočo paliativno oskrbo.

Solinger se je leta 1999 pridružil na novo ustanovljeni skupini Skid Row in je zasedel mesto Sebastiana Bacha, ki je skupino zapustil leta 1996, istega leta, ko se je skupina razšla. S Solingerjem na čelu je Skid Row izdal dva studijska albuma, Thickskin iz leta 2003 in Revolutions per Minute iz leta 2006, ter dva EP-ja United World Rebellion: Chapter One in 2014 Rise of the Damnation Army – United World Rebellion: Chapter Two.

Solinger je leta 2015 zapustil Skid Row; njegovo mesto je na kratko zasedel pevec TNT-ja Tony Harnell in nato nekdanji frontman skupine DragonForce ZP Theart, ki je trenutno na čelu skupine.