Umrl je bobnar Bill Rieflin (R.E.M., Ministry, King Crimson)

Bill Rieflin (1960 - 2020)
Bill Rieflin (1960 - 2020)

V 60. letu starosti je po težki bolezni umrl bobnar Bill Rieflin, ki je deloval v skupinah King Crimson, R.E.M., Ministry in številnimi drugimiPo besedah njegovih glasbenih kolegov na družabnih omrežjih naj bi Bill izgubil bitko z rakom.

Sodeloval je s številnimi glasbeniki

Novico o smrti Rieflina je potrdil Robert Fripp (King Crimson), ki je ob žalostni vesti zapisal: ‘Klic Tracy Rieflin v Seattle. Bill Rieflin je odšel s tega sveta ob 18:50 po pacifiškem času. Tracy nama je s Toyah povedala, da je bil dan siv, ko pa je odšel Bill so se oblaki razblinili, nebo je postalo modro za kakšnih petnajst minut. Dobro leti, brat Bill! Moje življenje je neizmerno bogatejše, ker sem te poznal.’

Bill Rieflin je med drugim sodeloval s skupino Ministry pri albumih ‘The Land Of Rape And Honey‘, ‘The Mind Is A Terrible Thing‘ in ‘ In Case You Didn’t Feel Like Showing Up‘.

Ob njegovi smrti pa so se javili tudi iz tabora Ministry z zapisom: ‘Danes smo izgubili čudovitega umetnika, ogromno človeško bitje in sestavni del razvoja in uspeha skupine Ministry. Varno pot moj brat, na poti k naslednji nebeški predstavi. Bill Rieflin, počivaj v miru.’

Rieflin je svoj pečat pustil tudi na albumu ‘The Fragile‘ (1998) zasedbe Nine Inch Nails, nato pa se je pridružil zasedbi R.E.M., s katerimi se je leta 2003 podal na koncertno turnejo, sodeloval pa je tudi pri ploščku ‘Accelerate‘ (2003) in ‘Collapse Into Now‘ (2011).

Ob žalostni novici o smrti je spregovoril tudi Michael Stipe, ki je na svojem Instagram profilu med drugim zapisal: ‘In tako je Bill zdaj med vsemi zvezdami in gledamo ga z ljubeznijo ter z lastnim spoštovanjem do njegove lepote, humorja, njegove neusmiljene radovednosti in seveda njegova neverjetna ušesa za glasbo, njegov čas tukaj z nami je bil tako dragocen in zlat.’

 

View this post on Instagram

 

A fitting and uplifting tribute on the sad occasion of the passing of legendary drummer Bill Rieflin written by a good friend of REMHQ, @kai_riedl, which we wanted to share with all of you: “The great drummer and friend to many, Bill Rieflin, has passed over to the flip side of life, death. Not only did he rock with Ministry, Swans, Robert Fripp, Nine Inch Nails, King Crimson and and many many more, but he was the solid backbone to R.E.M. for many years. He had a depth and sincerity that I cherished to be around, and a humor that always had a foot in the playful yet never shallow. I feel comforted that Bill was a contemplative soul, had a strong meditation practice and never averted the actual meaning of life. He would always dive into it with you. I see his passing as him merely entering a vast ocean, and diving into waters he had familiarized himself with already. He’s a great reminder: rock hard, swim the waters often, take the right things seriously, laugh at yourself.”

A post shared by R.E.M. (@rem) on

V svoji dolgoletni glasbeni karieri pa je sodeloval tudi z izvajalci, kot so Revolting Cocks, Lard, KMFDM, Pig Face in Swans.