Trump meni, da je ‘November Rain’ najboljši glasbeni video

Skupina Guns N' Roses (FOTO: Guns N' Roses)
Skupina Guns N' Roses (FOTO: Guns N' Roses)

Ameriški predsednik Donald Trump se je v preteklosti zaradi svojih odločitev zameril številnim glasbenikom. Naklonjeni mu niso bili niti Guns N’ Roses, ki jih je zdaj znova ‘zbodel’.

 

Po mnenju Trumpa je ‘November Rain’ najboljši glasbeni video vseh časov

Ni skrivnost, da se pevec Axl Rose ne strinja s številnimi odločitvami Donalda Trumpa, tokrat pa je ameriški predsednik dejal, da so Guns N’ Roses za skladbo ‘November Rain‘ posneli najboljši video vseh časov.

Po besedah nekdanje tiskovne sekretarke Bele hiše Sarah Huckabee Sanders je ameriški predsednik prisilil njo in sodelavko Hope Hicks, naj si ogledata slavni posnetek in to kar v Ovalni pisarni. V svoji novi knjigi Speaking For Myself je namreč Huckabee zapisala, da je predsednik Trump zahteval, da skladbo ‘November Rain‘ uvrstijo v njegov predvajalnik. Sanders je v knjigi zapisala: ‘Rekel nam je, da je to najboljši glasbeni video vseh časov in nas prisilil, da si ga ogledamo, ker je tako želel dokazati svoje stališče, četudi se z njegovo izjavo nihče od nas ni strinjal.’

Trumpova naklonjenost do videa ‘November Rain’ pa v resnici ni nikakršno presenečenje. Video, ki je nastal leta 1991 je stal namreč vrtoglavih 1,5 milijona ameriških dolarjev, vključno s 150.000 ameriških dolarjev, ki so jih namenili za izgradnjo bele kapele. Trump pa je skladbo ‘November Rain’ uporabil tudi v svoji predvolilni kampanji 11. septembra letos v Michiganu.

Kot vse kaže pa gre zgolj za enostransko ljubezen. Pevec Axl Rose je namreč eden največjih in najglasnejših kritikov ameriškega predsednika. Axl ga je celo označil za resnično slabo osebo, njegovo upravo pa za veliko sranje, predsednika Amerike pa je tudi obrekoval, ker je uporabil skladbo Guns N’ Roses v svoji kampanji brez dovoljenja.