Sabaton predstavljajo “The Future Of Warfare”

Foto: Nuclear Blast Records, promo
Foto: Nuclear Blast Records, promo

Švedski metal zgodovinarji Sabaton so svetu predstavili novo skladbo “The Future Of Warfare,” ki prihaja z aktualnega albuma The Great War (2019). S konceptualne plošče o prvi svetovne vojne, ki je izšla pod okriljem Nuclear Blast Records. Video je izšel ob 104. obletnici začetke bitke pri Flers–Courceletteu, ki se je zgodila 15. septembra. Ali ste pri spodnjem videu opazili kaj posebnega?

Bandov pevec Joakim Brodén nam je lani pojasnil izvor ideje o tematiki aktualnega albuma:

Če me spomin ne vara, se nam je ideja porodila v času priprav albuma Art of War (2008), ki je tudi konceptualen. Le da smo pri zadnjem sledili poglavjem v knjigi (Umetnost vojne, op. p.). Kajti Sun Cu zagovarja dinamično vojskovanje. Dinamične spopade, kjer se udeleženi strani premikata.

Ker gre pri prvi svetovni vojni za diametralno nasprotje, smo že takrat razmišljali tudi o takšni plošči. Vendar si nismo mislili, da se bo stvar zavlekla za celih 11 let (smeh).

Joakim nam je razkril tudi nekaj podrobnosti o uporabljenih skladbah:

Ne, nekatere stvari smo imeli v izdelavi že nekaj časa. Preprosto rečeno, zanje nismo našli pravega navdiha. Skladba ‘The Attack of the Dead Men’, na primer, je bila v nastanku od leta 2013. Iz časov, ko smo pripravljali material za ploščo Heroes (2014).
Pri tovrstnih zadevah je potrebno biti pazljiv. Če nekatere stvari niso bile dovolj dobre prvič, ne pomeni, da bodo naslednjič. In obratno, nekatere stvari pač potrebujejo svoj čas.