TrNOVfest: Vabilo zasedbe Bogunov

VIR: Trnovfest (FB profil), PROMO

V sklopu 28. tradicionalnega glasbenega festivala Trnfest (po novem: TrNOVfest), ki tudi letos poteka na znani lokaciji, v CSK France Prešeren, bomo 30. avgusta lahko prisluhnili zasedbama Bogunov in Brigand.

Pred prihajajočim nastopom je motor in idejni vodja zasedbe Bogunov, Ognjen Zeljić za naš portal povedal:

Po 15 letih se vračamo na mesto zločina še bolj nabrušeni, romantični, mračni in strastni. Bogunov še nikoli ni zvenel tako čvrsto in močno kot zdaj. Zagotovo pripravimo pravo rock poslastico za vse ljubitelje besedil in glasbe, o katerih se razmišlja še dolgo v noč. Zaljubimo se skupaj!

O zasedbah, ki bosta nastopili v petek

Bogunov

Bogunov so verjetno eni glavnih predstavnikov zapuščine balkanske smeri novega vala v 21. stoletju. Zasedba je na sceni prisotna že več kot 15 let in se pri svojem delovanju, kot nam je v junijskem intervjuju zaupal njen idejni vodja Ognjen Zeljić, noče žanrsko omejevati:

Sam se zmeraj šalim, a v vsaki šali je tudi nekaj resnice, da igramo pop-rock. Vendar je potrebno pri tem poudariti, da so znotraj zadnje skrite še marsikatere druge stvari. Predvsem gre pri tem za poezijo, za besedila, ki govorijo o tematikah, ki so zaradi množične histerije, s katero se zadnje čase sooča človeštvo, zdrsnile v ozadje.

Skušamo se osredotočiti na stvari, ki se dogajajo v svetu, ki nas obdajajo. Na množično nezadovoljstvo, ki konstantno kroži med nami in ki vpliva na celotno okolico. S svojimi besedili skušam razumeti posameznika. Zdi se mi, da je v današnjih časih postalo to, da si prijazen in iskren, nekakšno revolucionarno dejanje.

Kar se tiče same glasbe, smo kot zasedba zelo organski. Smo tvar, ki nima definicije. Bogunov je lahko šanson, rock, heavy metal … ne omejujemo se.

Brigand

Zasedba Brigand, ki zase pravi, da izvaja nekakšen hibrid med alternativnim in noise rockom, doom metalom in shoegazeom, je nastala leta 2011. Bend je do danes izdal dva studijska albuma. Ploščo Zaplešimo grešnici, ki je izšla leta 2015 in Daleko je vavilon, ki je luč sveta ogledala leta 2017.  Za svoje vzornike zasedba (med drugim) navaja tudi Sonic Youth, My Bloody Valentine, Jesu, The Beatles in Alice in Chains.

O dogodku

  • Lokacija:Center Slovanskih Kultur France Prešeren, Karunova ulica 14, 1000 Ljubljana
  • Datum in ura:08.2019, 20:00 (Bogunov), 22:00 (Brigand)
  • Vstopnice:5EUR (TUKAJ)