Torul predstavljajo nov album

Torul (Foto: Kino Šiška)
Po uspešnem albumu Reset iz leta 2016, ki je med drugim vseboval tudi mednarodni synth pop hit “Saviour of Love”, se domača zasedba Torul v maju vrača z novim, težko pričakovanim albumom Hikikomori, ki bo izšel pri nemški založbi Infacted Recordings. Bendov prepoznaven slog na plošči tokrat okrepita bas kitara in vokali vodje zasedbe, Torulssona. Bendov prepoznaven slog na plošči tokrat okrepita bas kitara in vokali vodje zasedbe, Torulssona. Novo ploščo pa nam bo predstavil tudi domači trip hop/art pop dvojec Bombyx Lori.

Iz solo začetkov Torulssona pred več kot 15 leti synth pop zasedba Torul sčasoma prerasla v mednarodno uveljavljen trio, ki redno nastopa po tujini, še zlasti priljubljena pa je v Nemčiji. Spevna zmes rahlo gotske atmosfere, rockerske energije in raznih elektronskih derivatov je prepričala tudi legendarno britansko zasedbo Mesh, ki je bend leta 2013 povabila na turnejo. Od takrat je zasedba med drugim zamenjala pevca in obredla klube ter festivale po Evropi, vključno z znamenitimi Wave-Gotik-Treffen v Leipzigu, Mera Luna in Amfi.

Maja nam bodo Torul premierno predstavili svoj novi album Hikikomori, naslednika uspešnega Reset iz leta 2016. Fantje pravijo, da ima plošča “dokaj drugačen zvok od prejšnjih, čeprav je stil prepoznaven; tokrat se v skladbah prepleta manj kitar, dodana pa je bas kitara. Prav tako je na novem izdelku kar veliko Torulssonovih vokalov, kar je tudi novost.” Na albumu najdemo tudi prvo bendovo skladbo v slovenščini, kako zveni v živo, pa bomo lahko že kmalu preverili v Šiški.

Dvojec Bombyx Lori izvira iz miljeja klasične glasbe. Akademska vesoljca, oba po poklicu skladatelja, Alenja Pivko Kneževič ter Simon Penšek sta svoje široko glasbeno znanje povezala v glasbo, v kateri se spopadata z razkošno paleto žanrov, ki sta jim najbližje oznaki trip hop in art pop. Na koncertu bosta predstavila sveže izdan prvenec Little Gifts from the Universe, ki že žanje kritiško hvalo.

predprodaja 10 €

na dan 12 €

s popustom 8 €

Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže Eventim.

Organizacija: Kino Šiška.