Teatralni rokenrolerji Black Lips prihajajo v Ljubljano

Black Lips (Foto: Kino Šiška)
Provokativno teatralni rokenrolerji Black Lips, ki so iz garažnih DIY začetkov prerasli v pionirje t.i. flower punka, končno prihajajo v Slovenijo. Bend, ki slovi po divjih nastopih v živo, je izdal že osem plošč, ravno na zadnji, leta 2017 izdani Satan’s Graffiti or God’s Art?, ki jo je produciral Sean Lennon in na kateri je gostovala Yoko Ono, pa se pokazal v najbolj vitalni luči.

Black Lips veljajo za bend, pri katerem nikoli ne veš, kako bo potekal koncert – ob vseh zgodbah o odrskih ekscesih je namreč zagotovilo le energičen, umazan in razuzdan kitarski zvok. Njihova diskografija se dotika kopice žanrov in njihovih izpeljank – garažnega rokenrola, psihedelije, punka, indieja, psychobillyja, countryja in še marsičesa –, ta ustvarjalna neoviranost pa je vrhunec dosegla v leta 2017 izdani plošči Satan’s Graffiti or God’s Art?, na kateri se po mnenju revije The Quietus Lipsi predstavijo v “najbolj drzni, raziskovalni in vitalni obliki” doslej.

Ameriška zasedba v dobi hitro menjajočih se trendov velja za stalnico neodvisne rock scene, ki si neumorno utira svojo pot. Ta jo je vodila že po celem svetu, od Združenih arabskih emiratov do Indije, iz koder so člani celo pobegnili v strahu pred aretacijo, junija pa jih bo za divji začetek poletja pripeljala v Šiško.

predprodaja 12 €

na dan 14 €

s popustom 9.6 €

Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže Eventim.

Organizacija: Kino Šiška.