TONY BENNETT & LADY GAGA: ‘Love For Sale’ (2021)

Lady Gaga je z leti brez dvoma postala pop ikona svoje dobe. In čeprav gre za izvajalko, ki je tako kot večina njenih sodobnikov zaslovela s singli in ne ploščami, je ne gre metati v isti koš. Pri Gagi gre namreč za ime, ki ga ni strah eksperimentirati. Mogoče celo šokirati, vendar ne na cenen način z različnimi (ne)načrtnimi škandali, temveč s svojo pojavo in glasom.

Eden takšnih ovinkov se je zgodil konec septembra, ko sta Gaga in Tony Bennett svetu predstavila nov skupni album. Ploščo Love For Sale, ki je nasledila Check to Check iz leta 2014. Izdelek, s katerim je danes 95-letni pevec zaključil svojo snemalno in koncertno pot. Drugače pa je plošča posvečena tudi ameriškemu skladatelju Coleu Porterju, ki je izvorno ustvaril zbrane pesmi.

Množico 10 skladb (osnovni format) zaznamuje sproščena kemija med izvajalcema, ki v kombinaciji z odlično produkcijo ustvarja čudovit most med tradicijo in sodobnostjo. Poskrbi za veličasten zaključek Bennettove kariere, ki s svojim glasom dokazuje, da navkljub letom še zmeraj premore žar svojih zgodnjih let. Napisano velja tudi za Gago, ki s svojim glasom in poklonom Grace Kelly vnovič dokazuje, da se odlično znajde tudi v drugačnih žanrih.

Ocena: 5/5

Seznam skladb:

1. It’s De-Lovely
2. Night and Day
3. Love for Sale
4. Do I Love You
5. I Concentrate on You
6. I Get a Kick Out of You
7. So in Love
8. Let’s Do It
9. Just One of Those Things
10. Dream Dancing