Koncert zasedbe Društvo mrtvih pesnikov ob 30. obletnici bo predvajan na televiziji

Koncert zasedbe Društvo mrtvih pesnikov ob 30. obletnici z godalnim kvartetom Corcoras (Foto: Alen Zulić)

Koncert zasedbe Društvo mrtvih pesnikov ob 30. obletnici z godalnim kvartetom Corcoras bo predvajan na televiziji TV SLO 2 v soboto, 9. oktobra ob 22.40.

Novo mesto predstavlja enega izmed najbolj progresivnih in žanrsko raznolikih glasbenih središč pri nas. To so potrdili tudi domačini Društvo mrtvih pesnikov (DMP), ki so v okviru 30-letnice delovanja na slovenski glasbeni sceni nastopili v finalu letošnjega festivala Novomeško poletje.

Skupino sestavjajo Alan Vitezič (glas, kitara), Peter Dekleva (kitara), Boštjan Artiček (klaviature), Tomaž Koncilija (bas, glas) in Marko Zajc (bobni). Po srebrnem jubileju, ki ga je obeležila z odmevnima koncertoma v novomeškem KCJT in izidom dvojnega kompilacijskega albuma 25, je leta 2018 izdala ploščo Astronavt s tedaj novimi desetimi avtorskimi skladbami. Za kar osem izmed njih – nazadnje za skladbo Filozof, ki tako predstavlja aktualni singel – so dmpjevci posneli tudi videospote.

V času snemanja koncerta, ob 30 letnici delovanja skupine, pa zaključujejo nov glasbeni material, ki je nastajal večinoma v “koronskem” času. Koncert skupine v akustični podobi smo lahko spremljali v oddaji Izštekani Jureta Longyke, tokrat pa si lahko ogledate koncert skupine, ki so se ji na odru pridružili člani godalnega kvarteta Corcoras ter pevka Nina Radkovič.

Mrtvi pesniki so s čustvenim koncertom, ki ga odlikujeta izpovednost besedil ter prepoznavna melodičnost, akustično prearanžirali svoj glasbeni opus in pokazali enega svojih najboljših obrazov doslej.