Tobačna išče sveže bende

Potem, ko je poleti postala vroče koncertno prizorišče, ljubljanska Tobačna začenja zimsko sezono. Ta prinaša tudi izziv za bende in kantavtorje, ki iščejo prostor za špile in priložnost za preboj na sceno.

V Izzivu Tobačna akustika se bodo sveži glasbeniki ob četrtkih zvečer potegovali (najmanj) za nastope na poletnih festivalih v Tobačni, kjer so v zadnjih mesecih ob številnih svežih bendih in mojstrih jazza nastopali tudi Big Foot Mama, Koala Voice, Muff, Hamo & Tribute to Love, Mrfy, Senidah, Matter … pri selekciji pa pomaga tudi ducat vplivnih mož in dam iz glasbenega posla in medijev, kar je že samo po sebi dobra motivacija za sodelovanje.

Podrobno o Izzivu Tobačna akustika:

Ste dober kantavtor ali bend bend, ki išče priložnosti za nastope, teh pa je v hladnih mesecih premalo? ČinČin v Tobačni razpisuje natečaj za manj ali še ne uveljavljene soliste ter skupine, ki želite igrati na priljubljenem prizorišču, kjer nastopajo največji in najbolj sveži domači bendi, smetana domače jazz scene in mnogi glasbeniki z malo drugačno, a dobro muziko. Odprti smo za vse žanre, vas pa hočemo to jesen in zimo spoznati v akustični zgodbi.

Glasbeniki, ki bodo pustili dober vtis, bodo povabljeni k soustvarjanju poletnega programa na vrtu pod krošnjami v Tobačni, dobili bodo tudi možnost sodelovanja pri drugih projektih. Nastop na natečaju ni honoriran, namenjen je spoznavanju in selekciji svežih izvajacev. Morebitni nadaljni nastopi bodo honorirani. Gostoljubje zagotavjata ČinČin in FoodPorn.

Pri selekciji nam bodo pomagali tudi:
– Andrej Težak Tešky (glasbeni agent, koncertni orgaznizator: SARS, Lent …)
– Goran Lisica Fox (Dallas Records, Mars Music)
– Jean Frbežar (urednik Radio Bob, Radio Antena)
– Jernej Vene (glasbeni urednik Val 202, Na sceni, Top albumov)
– Jure Longyka (Izštekani)
– Lija Pogačnik (SiTi za dobro musko, glasbeni program SiTi Tetater BTC)
– Sara Martinovič Zevnik (Nika Records)
– Špela Prešlenkov (Universal Music)
– Tadej Košir (glasbeni producent, agencija SonicTribe, Muff, Raiven)
– Žiga Klančar (glasbeni urednik Val 202, ex Radio Terminal, ex MTV Adria)

Pravila igre

  1. Naložite posnetek žive izvedbe avtorskega ali prirejenega komada na YouTube in nam pošljite link (prednost imajo prijave s posnetki vsaj treh skladb).
  2. Dodajte kratko predstavitev (kdo in od kod ste, kaj igrate, ali delate tudi svojo muziko, reference preteklih nastopov).
  3. Kako dolg je vaš nastop v živo, kakšna je zasedba inštrumentov in program skladb? Prednost imajo glasbeniki z vsaj 45 minutami programa (avtorskega in/ali priredb).
  4. Vse informacije zberite v enem wordovem dokumentu in nam ga kot priponko pošljite na naslov info@tobacna.eu – zadeva: NATEČAJ TOBAČNA AKUSTIKA
  5. Rok za prijave je časovno odprt, izbor med prvimi kandidati bo opravljen 15. 10. 2018, potem pa še nekajkrat do konca sezone skladno s številom prijav.
  6. Nastopi bodo potekali ob četrtkih med 19h in 22h v ČinČinu Tobačna. Tonska vaja se izvede v poznih popoldanskih urah.