Lusterdam – koncert ob izidu albuma Lepo mi godrnjaš

Lusterdam (Foto Jernej Kokol)
Lusterdam (Foto Jernej Kokol)

Lusterdam na vrhuncu vročičnega hajpa v sredo, 10. oktobra, koncertirajo v ČinČin, Tobačna. Koncert ob izidu njihovega prvenca ‘Lepo mi godrnjaš’ bo na stežaj odprl vrata v njihov post-rockovsko zasanjan svet romantike z izrazito izpovednimi besedili.

Po skladbah ‘Lepo mi godrnjaš‘ in ‘Moram‘ so pred kratkim predstavili še tankočutno balado ‘Mesec‘ in izdali prvi album, na katerem se predstavljajo z avtorskimi skladbami, ki se žanrsko gibajo nekje med zasanjanim post-rockom in kitarskim popom, z občasnimi izleti v country in grunge.

Lusterdam bodo večer začeli ob 21.00. V prvem delu koncerta bodo predstavili vseh 10 skladb iz prvenca, v drugem delu pa bodo zaigrali nekaj novih skladb, ki jih bodo izvedli premierno. Na odru se jim bo pridružil Bela Szomi Kralj (Kontraband) na bazukiju in harmoniki, skladbo Mesec pa bo obogatil Aleksander Mežek.

Kdo so Lusterdam?

Lusterdam so band, ki ga sestavljajo sami filmarji: gonilna sila Hieronim Vilar (vokal, kitara), Mirko Medved (kitara), Jure Volgemut (bobni) in Ven Jemeršič (bas).

Zasedba je šele na začetku svoje poti, a so z glasbo, ki jo ustvarjajo, prepričali že mnoge. Njihov aktualni single ‘Mesec’ lahko slišite na radijskih valovih, v tem tednu je tudi Popevka tedna na Valu 202. Za tankočutno balado so Lusterdam posneli tudi videospot, v katerem blesti Domen Valič z upodobitvijo hladnokrvnega morilca. Če še niste, je čas, da si videospot za skladbo ‘Mesec’ ogledate sedaj, Lusterdam pa v živo prisluhnete v sredo, 10. oktobra. Vstopnine ni.