Tinkara Kovač z zasedbo navdušila s prijetnim koncertom

Tinkara Kovač (FOTO: osebni arhiv izvajalca)
Tinkara Kovač (FOTO: osebni arhiv izvajalca)

Tinkara Kovač je v prijetnem poletnem ambientu Terase Slamič v središču mesta s spremljevalno zasedbo predstavila album priredb njenih največjih uspešnic, ‘Neskončnost‘. Še enkrat je dokazala, da je ena redkih, pravih glasbenic in umetnic pri nas, ki živi z in za glasbo, pri tem pa izkazuje veliko ljubezni do izvajanja žive, organske glasbe pred občinstvom.

Spremlja jo dobro uigrana ekipa glasbenikov

Tinkarina ekipa glasbenikov je dobro uigrana; na električnem basu jo je spremljal Giovanni Toffoloni, Julija Fajhtniger na akustični kitari, Maša Tomc na violončelu ter Matjaž Skaza na bobnih.

Med drugim smo slišali nepozabne skladbe ‘Bodi z mano do konca‘,’ A se tukaj svet konča?‘, ‘Spezzacuori‘ in ‘Veter z juga‘.

Tinkara je s svojimi številnimi in raznolikimi zasedbami od leta 1996 odigrala preko 1000 koncertov v Sloveniji, Hrvaški, Avstriji in Italiji. Med pomembnejša mednarodna sodelovanja na odru in v studiu uvršča Iana Andersona (Jethro Tull), Roberta Planta (Led Zeppelin), Carlosa Nuneza (The Chieftans), Dana Laverya (Tonic), Massima Bubolo, Kati Garbi in Paula Millnsa, nedavno pa je sodelovala pri snemanju novega studijskega albuma kultne italijanske zasedbe Litfiba.

Tinkara pa rada tudi preseneča – ob 30-letnici slovenske metal zasedbe, Interceptor, se je ‘Master Čulku‘ pridružila v skladbi ‘Uničimo tabuje‘, reški šok rockerji Let 3 pa so jo povabili k snovanju priredbe ‘Maček v žaklju‘.

Težko pričakovan je tudi skupni nastop s še eno zmagovalko festivala Melodije morja in sonca, Aniko Horvat, ki se bo zgodil v soboto, 9. julija 2022.