Blizu nas bodo igrali Guns N’ Roses

V sredo, 13. julija, bodo na Dunaju igrali eni in edini Guns N’ Roses.

Nastopil pa bo tudi poseben gost:: Gary Clark Jr. & Dirty Honey.

Facebook dogodek in vstopnice

Guns n’ Roses so eden najbolj aktivnih bendov v zadnjih nekaj letih. Po besedah Slasha pa se pripravljajo tudi, da izdajo svežo glasbo.


Rocker se je leta 1996 razšel z Axlom Roseom in Guns N’ Roses, leta 2015 pa so začele krožiti govorice, da sta se z Axlom pogovarjala o ponovni združitvi. “Ko sva se dobila, sva z Axlom predelala in prebolela to veliko grbo negativnosti, ki sva jo nosila leta in leta,” se je spomnil.

»To je bil res preprost, razmeroma kratek pogovor, ki sva ga imela … V vseh teh letih, ko sva bila narazen, je postal super profesionalec. In v tem času ni nikoli zgrešil ritma. Tako da je bilo super. V zadnjih šestih letih se je zgodila nekakšna sinergija, ki je v svoji prvi inkarnaciji še nikoli nismo imeli.”

Proti koncu leta 2020 nas je Slash dražil, da bo naslednje leto izšla nova glasba skupine Guns, in ni se zmotil. “Absurd” je izšel avgusta in je bil prvi nov singel s Slashom, Axlom in McKaganom od njihove priredbe od The Rolling Stones “Sympathy for the Devil” iz leta 1994. Septembra je izšla naslednja skladba “Hard Skool“, za leto 2022 pa je napovedan istoimenski EP.

Vendar, obe skladbi sta v bistvu samo neizbrani in predelani glasbi za album Chinese Democracy in oboževalci GN’R so postali radovedni, kdaj bo izšla nova izvirna glasba skupine. Slash je te sanje uničil oktobra lani, ko je izjavil, da še niso začeli z nobenim novim materialom. A zdaj, kot kaže po izjavi Slasha, da se bodo te sanje vendarle uresničile.

“Medtem, ko se pogovarjamo, prihaja nov material za Guns in verjetno ga ne bomo objavljali, dokler ne bomo naredili celotne plošče in jo nato izdali solidno,” je potrdil kitarist.