Tinkara Kovač danes praznuje 20. obletnico izida albuma ‘O-RANGE’

Naslovnica albuma 'O-RANGE'.
Naslovnica albuma 'O-RANGE'.

Sliši se neverjetno, a minilo je že 20 let odkar je v eter odšel ta album. ‘O-RANGE‘ je eden najbogatejših ter v vseh pogledih zelo dodelanih albumov. Na njem najdete uspešnice kot so ‘Spezzacuori‘, ‘Med zemljo in zrakom‘, ‘Tam kjer ste vi‘ …

Kako spomine doživlja Tinkara Kovač?

Ko jim prisluhnemo na današnji dan ugotovimo, da je zvok še vedno zelo sodoben. Na albumu je sodelovalo ogromno število priznanih glasbenikov iz regije (Matej Mršnik, Peter Dekleva, Rudi Bučar, Rok Lopatič, Anže Langus, Boštjan Gradišek, Aleš Uranjek, Bernard Pajk, Boštjan Narat, Drago Hrvatin), kot tudi takšnih svetovnega kova (italijanski kantavtor, skladatelj in glasbenik Massimo Bubola, basist Dan Lavory iz skupine Tonic, pevec Mike Peters iz skupine Alarm, britanski tekstopisec, pianist in skladatelj Paul Millns ter španski glasbenik Carlos Núñez ki je mdr. napisal pesmi za Bonnie Taylor in Joe Cockerja).

Album je tudi v širšem kreativnem smislu prava umetnina – celotna podoba, tako zvočna, kot vizualna, nosi ‘O-range‘ pridih in je koherenten v vseh segmentih – od samih skladb, designa ovitka, videospotov in celo oblačil, ki so jih takrat na odrih nosili Tinkara ter njeni spremljevalni glasbeniki.

V spodnjem videu si lahko ogledate zanimiv pogovor Tinkare Kovač z njenim tedanjim producentom Andreo F, ki so ga posneli v minulih dneh, kjer oba obujata spomine na ustvarjanje albuma ‘O- RANGE‘.

Poslušaj album ‘O-RANGE’ na pretočnih platformah.