The Rasmus z novim videom ‘Nothing’

Skupina The Rasmus (FOTO: YouTube)
Skupina The Rasmus (FOTO: YouTube)

Finski rockerji The Rasmus so te dni izdali nov video za skladbo ‘Nothing‘. Video je bil posnet v Berlinu, Cologni, Dunaju, Londonu, Amsterdamu, Tokiu in Osaki novembra lani.

 

Aktualni album ‘Dark Matters’ je drugačen od predhodnikov

Skladba ‘Nothing‘ je tudi na njihovem aktualnem studijskem albumu ‘Dark Matters‘, ki so ga izdali 6. oktobra lani pod okriljem glasbene založbe Playground Music Scandinavia. Za produkcijo ploščka je poskrbela švedska ekipa The Family (Iggy Azalea, FIFTH HARMONY).

Pevec Lauri Ylönen pa je povedal: ‘V ozadju smo razmišljali, da bi ustvarili takšno glasbo, ki bi jo želeli poslušati tudi sami. Nismo opustili svoje severne melanholije, a v naših novih skladbah lahko slišite številne vplive. Nov album je kot vlak smrti z veliko različnimi čustvi in osebnimi občutki. Naša glasba je na trenutke temačna, špekulativna, melodična in na trenutke celo žalostna.’

Leta 2012 so The Rasmus izdali tri albume in se odpravili na svetovno turnejo, nato pa so se odločili za daljši premor, da bi se lahko posvetili zasebnemu življenju. Med tem časom, se je pevec Ylönen preselil v Los Angeles, kar pa je močno vplivalo na številne nove skladbe z aktualnega albuma.