The National 10. julija prihajajo v Zagreb

Foto: Facebook

Naslednji, ki nas bodo očarali s svojo glasbeno magijo v Zagrebu, so izjemno priljubljeni The National.

Skupina je nastala leta 1999, ko sta se združila dva para bratov Arona (kitara / bas) in Brycea Dessner (kitara) ter Scott (kitara / bas) in Bryan Devendorf (bobni), skupaj z Mattom Berningerjem (vokal). Svoj preboj na sceno pa so doživeli šele leta 2005 s svojim tretjim albumom “Alligator”. K značilnostim skupine pa zagotovo lahko štejemo tudi prepoznavni glas pevca, ki mu ni enakega.

The National je ameriška rock skupina iz Cincinnatija, Ohio. Uvodni album The National so izdali leta 2001 pri neodvisni založbi Brassland Records, ki sta jo ustanovila Dessner in njegov brat Bryce. Ta je pomagal pri snemanju albuma, a se je kmalu pridružil skupini in sodeloval kot polnopravni član pri snemanju naslednje plošče ‘Sad Songs for Dirty Lovers’ (2003).

Tretji album ‘Alligator’ (2005) je prejel kritično priznanje. Četrti in peti studijski album benda, ‘Boxer’ (2007) in ‘High Violet’ (2010), sta znatno povečala izpostavljenost skupine. V letu 2013 je bend izdal svoj šesti studio album ‘Trouble Will Find Me’, ki je bil nominiran za najboljši alternativni glasbeni album na 56. letni podelitvi nagrad grammy. Leta 2017 je skupina izdala album ‘Sleep Well Beast’, ki je na 60. letni podelitvi grammy nagrad zmagal v kategoriji za najboljši alternativni glasbeni album.

Kdaj? 10. julij ob 19:00

Kje?  ŠRC Šalata, Zagreb