Cosmo Daivat z novo skladbo ‘Jutro (bo utišalo nemire)’

Skupina Cosmo Daivat
Skupina Cosmo Daivat

Cosmo Daivat – rock peterica ki igra, da uživa in ki ustvarja, da pove, skupaj ustvarja v Ljubljani že od leta 2011. Ustvarjajo brez sentimentalne navezanosti na glasbene klasifikacije in določanje zvrsti. Pred vami je radijska verzija (lahko ji prisluhnite TUKAJ) novega singla v materinščini, sledi še istoimenski videospot – o izidu le tega vas obvestimo zelo kmalu!

 

O pesmi ‘Jutro (bo utišalo nemire)’

Singel govori o spremembi, premiku, novih izzivih ter ultimativni svobodi, tako avtorja kot samih izvajalcev. Z besedilom v slovenskem jeziku se otresajo predsodkov, da je naš jezik neprimeren za glasbeno rock izpoved.

Več pa so o singlu povedali kar Cosmo Daivat: ‘Komad govori o novih obzorjih oziroma novi poti, po kateri se podaja naš protagonist. Na poti mu stojijo ovire ter sledijo ljudje iz preteklosti, kateri ga poizkušajo povleči nazaj. Je ponosen na svoje nove uspehe in se predaja smeri oziroma občutku, kateri ga obdaja ter se z novim elanom podaja v svet. Počasi pozablja preteklost, ki ga je zaznamovala, počuti se svobodnega z vetrom v jadrih, vendar kljub vsemu čuti ovire kot stene v morju, vendar ve, da bo jutro ali novi dan utišal nemire in ga napolnil z novimi močmi.’

Cosmo Daivat so:
Aleš Hrastnik – bobnar
Damjan Šaršanski – vokal
Edin Biščić – kitarist, producent
Matej Krč – kitarist
Uroš Dobčnik – basist