The Black Proteus z novo skladbo ‘Tell Me Stories’

Skupina The Black Proteus (FOTO: Markus-Hoffstaetter)
Skupina The Black Proteus (FOTO: Markus-Hoffstaetter)

Dunajska zasedba The Black Proteus, katere člani imajo slovenske, avstrijske in turške korenine, izdaja svoj novi singel z naslovom ‘Tell Me Stories‘.

 

Na sceni so komaj leto dni

Skupina je nastala šele pred dobrim letom, od takrat pa se je uspela predstaviti že na avstrijskih kot tudi slovenskih odrih. Štiri-članski zasedbi srce bije za rock. Mešanica melodij grunga iz devetdesetih in nizko uglašenih kitar, pa doda njihovemu stilu posebno noto.

Fantje so v lanskem letu izdali single in videospot za pesem ‘Brand New Start‘ ter prvenec ‘We Meet Again‘ s petimi komadi. Letos pa so se uvrstili v finale festivala Vienna Band Contest, ki ima več kot 24-letno tradicijo ter izdali single z videospotom ‘Something Better‘.

Matjaž Goričan, kitarist in voklist, sicer pa avtor glasbe in besedila singla Tell Me Stories zapisal: ‘Moj dedek je preživel obe svetovni vojni. Niti sanja se mi ne, kaj vse je moral dat skozi. Načeloma o svojem življenju ni pretirano rad govoril. Vsake toliko pa je le povedal kako štorijo. Točno se ga spomnim, kako je na fotelju lupil domače jabolko in razlagal zgodbe… O tem, da so mostovi včasih bili leseni, muzika je bila boljša in kako je zdaj sam, odkar več ni ome. Res sem ga neizmerno rad poslušal. Naučil me je vse od lepega vedenja (no ja) do rokodelstva. Pomagal sem mu pri izdelavi klopotca, da nam ptice niso pozobale grozdja. Naslednji projekt pa bi naj bil majhen vodni mlin, ki bi ga postavila na potoku. V bistvu še vedno računam na to. Obljuba dela dolg. Če ne drugo, vsaj vem, kaj sledi po smrti: opa in jaz bova izdelala vodni mlin. Do takrat pa bom se še večkrat spomnil njegovih zgodb.’