Kaj storiti, če ste kupili vstopnico za Enriqueja Iglesiasa?

Enrique Igleasias (Foto: www.indiatoday.in)

Pred dnevi je prišla novica, da je v Zagrebu zaradi domnevne prevare odpovedan koncert španskega pevca Enriqueja Iglesiasa. Zveza potrošnikov Slovenije kupcem svetuje, naj se obrnejo na Evropski potrošniški center. Pri 24ur poročajo, se pri podjetju Eventim trudijo po pravni poti urediti zadevo in od organizatorja dobiti ukraden denar.

Eventim je zapisal: Koncert je odpovedal izvajalec, ker organizator ni izpolnil svojih pogodbenih obveznosti do izvajalca. Žal nam je zaradi nastalih zapletov. Zavedamo se, kako ta situacija vpliva na kupce. Zagotavljamo vam, da nam ni vseeno in da se trudimo po najboljši močeh najti rešitev po pravni in zakonski poti, ki bi nam omogočila, da pridobimo nazaj denar od organizatorja in tako vsem kupcem povrnemo strošek nakupa vstopnic.”

Zveza potrošnikov Slovenije kupce usmerja na Evropski potrošniški center

Zveza potrošnikov Slovenije je pojasnila: “Vračilo denarja lahko potrošniki zahtevajo od organizatorja koncerta, lahko pa se obrnejo tudi na prodajalca vstopnic. Ker je organizator podjetje iz druge države EU, se potrošniki v primeru, če jim organizator vračilo kupnine zavrne ali je neodziven, lahko obrnejo na Evropski potrošniški center, ki je pristojen za pomoč potrošnikom v sporih s trgovci s čezmejnim ponudnikom.”

V tem primeru je prodajalec vstopnic tudi slovensko podjetje Eventim, ki pa je že zagnalo sodne postopke, s katerimi bi potencialno lahko prišli do sredstev, s katerimi bi kupcem povrnili denar, organizator pa je bolgarsko podjetje ArtBG.