Tereza Kesovija nam je podarila novo pesem ‘Ima te’

Tereza Kesovija (FOTO: Igor Auferber)
Tereza Kesovija (FOTO: Igor Auferber)

Terezo Kesovijo je leta 2019 že ob prihodu na veliki oder Gallusove dvorane pričakal ognjevit aplavz občinstva in stoječe ovacije. Sledil je dve uri in pol trajajoči koncert, ki je bil hkrati čustveni sprehod skozi ustvarjalno pot njenega pestrega življenja. Ena največjih glasbenih div, ki je zaznamovala naš čas in prostor, danes ne počiva.

 

O skladbi ‘Ima te’

Tereza je v krogu najbližjih predstavila nov singel in videospot, ki nosi naslov ‘Ima te‘. Vedno energična Dubrovčanka je z novo stvaritvijo znova dokazala, da je še vedno polna elana, pozitivnega duha in neverjetne želje po ustvarjalnem izražanju.

Besedilo in glasbo za skladbo je napisal Aljoša Šerić, ki ga poznamo tudi po delu v zelo priljubljeni skupini Pavel. Videospot je bil posnet avgusta, v najbolj vročem avgustovskem soncu je diva snemala v dolini reke Mirne, v Motovunu ter v Limskem kanalu.

To so zame štirje zelo naporni snemalni dnevi, a so bili hkrati tudi dnevi, ki so zame postali neprecenljivi in nepozabni. Navdušena sem nad pesmijo. Pesem je zelo čustvena, ta pesem je kot molitev, še vedno dobim kurjo pot vsakič, ko jo slišim. Aljoša Šerić je naredil vrhunsko delo. Katja Resterović, ki je bila zadolžena za snemanje videospota, prav tako. Snemali smo nad veličastnim Limskim kanalom, Hrvaška je tako zelo lepa, uživala sem, četudi smo snemali 4 dni. Mislim, da se bo pesem zasidrala v duše mojega občinstva, ravno tako kot se je ustalila v mojem srcu. – TEREZA KESOVIJA

Aljoša Šerić, ki je za skladbo prispeval besedilo in glasbo je prav tako ganjen: ‘Ustvarjanje s Terezo je bilo čudno in prekrasno.Čudovito zato, ker je to Tereza, čudno pa zato, ker je to diva, ki je delala s Charlesom Aznavourom, z Vangelisem, sedaj pa prepeva moje pesmi. Navdušen sem in zelo srečen, ker sva delala skupaj.’

Tereza pogosto pravi, da sta glasba in oder njeno življenje in njena največja radost. Občinstvo to vedno znova prepozna in tudi zato so ji njeni oboževalci vdani že od prvega dne. Rade jo poslušajo tako starejše kot mlajše generacije. Njena vrhunska in neponovljiva interpretacija očara vsakega, ki posluša veliko umetnico. Tereza je enostavno pevka, ki ji verjamemo.
Njena glasbena pot je bila od nekdaj zelo razgibana – njen glas je osvajal tako domače kot tuje občinstvo. Ravno, ko človek pomisli, da o Terezi ve že vse, nas ona osreči z nečim novim, drugačnim, a vseeno preseneti na način, ki je blizu njenemu umetniškemu izrazu.

Tereza: Moja pesem, vsa moja ljubezen – prestavljeno na 25. 4. 2021, Gallusova dvorana Cankarjevega doma.