Orto Bar v naslednjih tednih gosti nemalo dobrih izvajalcev

Orto Bar

V Orto Baru v Ljubljani iščejo rešitve, kako bi vseeno nadaljevali s koncerti. To jim zaenkrat uspeva, in če bo vse po sreči, nas v naslednjih tednih čaka kar nekaj dobrih glasbenih nastopov. 

26.09-2020 – The Dreams

Manj kot leto dni po uspešnem koncertu, na katerem so gostili kitarsko legendo Vlatka Stefanovskega, bodo The Dreams ponovno nastopili v ljubljanskem Orto baru. Kljub številnim letošnjim odpovedim nastopov zaradi epidemije COVID-19, fantje niso počivali, zato bodo prišli na svoj račun tudi tisti, ki že dlje časa spremljajo njihove koncerte. Obljubljajo večer poln pozitivne energije in glasbenih doživetij.

3.10.2020 – Drevored

Legendarna dolenjska zasedba Drevored je bila ustanovljena daljnega leta 1979 v Novem mestu in je aktivno delovala vse do 1989. V tem času je ustvarila kar nekaj izjemnih skladb in je z uspešnicami, kot sta ‘Daleč od ponorelega sveta’ ter ‘Poletna noč’, dobila prav poseben, kultni status v zibelki dolenjskega rocka. Kljub temu so prvenec ‘Dekade’ posneli šele leta 2009, ko so se pred tem za skoraj 20 let poslovili od glasbenih odrov. Zasedbo poleg ustanovnega člana Dušana Prosinečkega (vokal, kitara, klaviature) sestavljajo še Primož Hudoklin (vokal, kitara), Andrej Zupančič (bas kitara) in Alen Tibljaš (bobni, tolkala).

17.10.2020 – King Foo

Novembra 2017 so izdali svoj albumski prvenec GalaXie, ki so ga javnosti premierno predstavili v ljubljanskem klubu Cirkus 9. novembra. Februarja 2018 bodo znova nastopili na prireditvi EMA 2018, slovenskem izboru predstavnika za pesem Evrovizije s pesmijo, ki nosi delovni naslov Žive sanje.

24.10.2020 – Monsters of Rock -Black Metallica tribute band in Piece of Maiden (SR)

Band je sestavljen iz vrhunskih glasbenikov, zapriseženih oboževalcev Mettalice. Njihov vrhunski performans in odlična izvedba, sta povzročila , da je band med najbolj zaželenimi Mettalica Tribute skupinami v Evropi. O tem pričajo številni koncerti po celi Evropi. Neverjetna podobnost pevca z Jamesom Hetfieldom in izvrstna izveda skupine, pusti obiskovalce brez sape in občutek, da ste na koncertu prave Mettalice vas bo prežemal skozi cel nastop skupine

30.10.2020 – Boštjan Velkavrh

Boštjan Velkavrh Vas ob spremljavi svojega banda odličnih glasbenikov, ki mu pravi kar BV Band, tokrat vabi na “KONCERT LETA”, ki se bo zgodil v PETEK 30.10. ob 19:00. Boštjan bo tako s predstavitvijo novega singla, ki izide v naslednjih dneh in promocijo novega videospota za pesem BARVE LJUBEZNI, ki izide istočasno, z vrhunskim koncertom, obeležil obletnico izida svojega prvenca albuma POTOVANJE in obletnico delovanja. Boštjanu Velkavrhu in njegovi skupini bodo na pomoč priskočili njegovi glasbeni prijatelji, eminentni slovenski glasbeniki, katere razkrijemo kmalu… Vsekakor bo to odličen večer rocka, rock´n´rola, bluesa in soula, ki ga nikakor ne gre zamuditi.

13.11.2020 – Powerback-Rage Against The Machine Tribut Band (SLO)

Izvrstna slovenska RATM tribut skupina se vrača v Orto. Za ljubitelje RATM obvezno!! Predprodaja 5 €, na dan koncerta 7 €.

28.11.2020 – Tribute to Joy Division (I)

5.12.2020 – Unforgiven 4 – Metallica tribute

Slovenski uradni Metallica tribute band 5.12.2020 v Orto baru. Unforgiven 4 predstavljajo vrhunsko avtentično Metallica izkušnjo.

12.12.2020 – Pearl Jam Project (Slo)

PEARL JAM PROJECT je novonastali tribute band z Obale. V bandu sodelujejo izkušeni glasbeniki slovenske glasbene rock scene, Radislav Marič na vokalu, Dejan Jakac in Andrej Rot na kitarah, Matej batelič na bas kitari in Igor Marasovič na bobnih. Band z veliko profesijonalnostjo poustvarja energijo in zvok legendarnega banda Pearl Jam.

26.12.2020 – Tribute to Alice in Chains (SLO)