Temtris so napovedali 6. studijski album Ritual Warfare

Temtris
Temtris - Foto: MickG Photograpy

20. junija 2020 so Temtris izdali singel in video za skladbo “Forever” kot predogled tistega, kar nas čaka na težko pričakovanem šestem studijskem albumu “Ritual Warfare”.

“Ritual Warfare” bo izšel konec aprila 2021 pri založbi Wormholedeath. Posnet je bil v Main street studios, Wollongong, producenta albuma sta Anthony Fox in Anthony Hoffman, miks in mastering pa so izvedli v Lord Tim at SLS studios.

“Ritual Warfare” se ponaša z izjemnimi spretnostmi muziciranja in pisanja pesmi, ki jih Temtris prinese z vsakim albumom. Na albumu se nahaja osem skladb zajetih v več kot 45 minutah, polnimi spevnih rifov, dinamičnimi in prevladujočimi ritmičnimi sekcijami ter zmogljivimi vokali, ki ločujejo to skupino od ostalih.Ritual Warfare” je definitivno primeren za vse ljubitelje power, thrash in tradicionalnega metala.

“Temtris smo navdušeni, da bomo konec aprila 2021 izdali album “Ritual Warfare” pri Wormholedeath Records! Trudili smo se, da bi našim oboževalcem prinesli še en album z 8 močnimi in privlačnimi skladbami, ki bodo naše oboževalce pustile lačne naših koncertov. Komaj čakamo na turnejo, da album predstavimo po avstralskih zveznih državah, upajmo, da se vrnemo na Novo Zelandijo in po možnosti na turnejo po Japonski. Ekipa Temtris se zelo želi pridružiti festivalskemu krogu in pripeljati našo novo glasbo oboževalcem po celem svetu. Zahvaljujemo se naši metalski družini za njihovo stalno podporo in upamo, da se kmalu vidimo na koncertu.”

Temtris so nastali leta 2000 v Sydneyju v Avstraliji z Waynom Campbellom (Mortal Sin) na bobnih, Anthonyjem Foxom na kitari in Genevieve Rodda na vokalih. Temtris se je kasneje pridružil še Lew Smith na kitari in skupaj so leta 2002 posneli prvi album Threshold.

Leta 2006 so bili Temtris spet v studiu, da bi posnel drugi album Masquerade. Po nekaj spremembah v postavi so Temtris nadaljeval turnejo po vzhodni obali Avstralije, medtem pa so ustvarjali tudi material za 3. album. Leta 2010 se je začelo snemanje tretjega albuma Shallow Grave, skupina pa je imela čas tudi za turneje po Avstraliji. Leta 2014 je bil tretji album končno izdan in 28. marca 2014 predstavljen v Sydney Valve Baru.

Temtris so leta 2014 nastopili v razprodanem gledališču Factory v Sydneyju  kot predskupina velikanom Accept. Temtris so aprila 2016 izdali 4. studijski album Enter the azil in ga s fantastičnim odzivom predstavili po Avstraliji. Pozimi leta 2018 so izdali singl RUN in v 6 mesecih doživeli neverjeten odziv z več kot 12.000 ogledi. Sledil je 5. studijski album Rapture, ki je prejel neverjetne kritike po vsem svetu in prejel številne nominacije za album leta za avstralsko izdajo leta.

Temtris so leta 2019 igrali s skupinami kot so Loudness, Ensiferum, Girlschool, Tank, Raven, Metal Church, Marty Friedman in  z Michaelom Sweetom.

Temtris so se v studio vrnili januarja 2020, da bi posneli naslednji singel Forever.

Temtris - Ritual Warfare - naslovnica
Naslovnica albuma Ritual Warfare, oblikovanje: Eko Gruffyanto

Ritual Warfare seznam skladb

1. Race to the end
2. One for all
3 Seven Sins of man
4. Forever
5. Ritual Warfare
6. Tempus Aeturnum
7. Erased
8. Always United

Temtris

Anthony Fox – kitara
Genevieve Rodda – vokal
Nadi Norouzian – kitara
Nick Wilks – bas
Nicholas Bolan – bobni