Tarja Turunen (ex Nightwish) naslednje leto z novim albumom

Ne bo manjkala niti Tarja Turunen, nekdanja pevka zasedbe Nightwish.
Ne bo manjkala niti Tarja Turunen, nekdanja pevka zasedbe Nightwish.

Nekdanja pevka priljubljene finske zasedbe Nightwish Tarja Turunen je za Kaaos TV potrdila, da dela na materialu za nov studiski album, ki bo predvidoma izšel oktobra prihodnje leto.

Tarja Turunen nima časa za počitek

Tarja Turunen je dejala: ‘Upam, da se na začetku prihodnjega leta zapremo v studio in začnemo z delom. Album lahko pričakujete nekje septembra ali oktobra.’ Poleg vsega je Tarja oboževalcem sporočila še, da jo prihodnje leto lahko pričakujejo na veliko festivalih.

Tarja Turunen je sicer nedavno izdala koncertni album ‘Act II‘, a časa za počitek ni. V sklopu aktualne turneje ‘The Shadow Shows’ je Tarja namreč 7,5x obkrožila svet, naredila več kot 300.000 kilometrov in odigrala 200 koncertov v 40-ih državah pred skoraj milijonskim občinstvom.

Koncertni album ‘Act II’ je izšel 27. julija pod okriljem glasbene založbe earMUSIC. Album je bil posnet Metropolis Studiu v Londonu, koncertni nastop pa je s koncerta, ki ga je Tarja imela v Milanu. Polg so dadani še neizdani intervjuju in do zdaj še neobjavljene fotografije.

Album ‘Act II’ je na voljo v naslednjih formatih: 2CD digipak, 3LP (180g, črn), DVD, Blu-ray, omejena naklada mediabook 2CD + 2BD (vključno z dvema posnetkoma koncertov, ki sta bila posneta na festivalu Hellfest v Franciji ter Woodstock Festival na Poljskem).