Glasbeni večer v spomin hrvaški glasbeni legendi – Tribute to Oliver!

Koncert posvečern Dragojeviću se bo odvijal 29. septembra v Cvetličarni.
Koncert posvečern Dragojeviću se bo odvijal 29. septembra v Cvetličarni.

Zapustil nas je Oliver Dragojević, njegova glasba pa bo živela večno. Najboljši hrvaški pevec in enkratni glasbenik za seboj zapušča izjemno glasbeno zapuščino, njegov glas, interpretacijo, pesmi in emocije pa bodo pomnile generacije. V ljubljanski Cvetličarni se bodo poklonili njegovemu spominu in pripravili večer njegove glasbe. Uživali bomo lahko v njegovih največjih uspešnicah in najlepših skladbah kot so: ‘Vjeruj u ljubav’, ‘Lipi moj anđele’, ‘Cesarica’, ‘Kad mi dođeš ti’, ‘Oprosti Mi Pape’ in mnoge druge. Na velikem zaslonu se bodo glasbeniku v spomin predvajali njegovi koncertni posnetki, polovica celotnega izkupička pa bo predana Ustanovi Mali Vitez – Fundaciji za pomoč mladim ozdravljenim od raka.

Na kratko o Oliverju Dragojeviću

Oliver Dragojević se je rodil 7. decembra 1947 v Splitu, kjer se je kasneje tudi izobraževal v glasbeni šoli, in se učil klavir, nato klarinet in kitaro. Otroštvo je preživel na domači Korčuli in tam črpal navdih za svoje največje hite. Že kot otrok je navduševal okolico s svojim glasbenim talentom in kasneje postal eden najbolj spoštovanih hrvaških glasbenikov z uspešno kariero. Prvič je na festivalskem odru nastopil leta 1967 v Splitu, kar je bil hkrati tudi začetek velikega in pomembnega glasbenega sodelovanja – dolgoročnega sodelovanja med Oliverjem in Zdenkom Runjićem. Uspešna glasbena kariera se je Oliverju odprla le nekaj let kasneje. Prejel je mnoge najprestižnejše festivalske in diskografske nagrade, pa tudi državno nagrado Reda Danice hrvatske. V svoji dolgoletni glasbeni karieri je Dragojević posnel 23 studijskih albumov, objavljene pa so tudi številne kompilacije njegovih uspešnic. Kot eden redkih hrvaških glasbenikov je nastopil tudi na na mnogih najprestižnejših svetovnih koncertnih prizoriščih, kot so pariška Olimpija, londonski Royal Albert Hall, newyorški Carnegie Hall in operna hiša v Sydneyju.

Zaradi težke bolezni pljuč je glasbenik 29. julija podlegel bolezni, ob njegovem pogrebu so razglasili dan žalovanja, na domači Korčuli pa se je od glasbenika poslovilo na tisoče ljudi. Njegovemu spominu se bomo v Ljubljani lahko poklonili 29. septembra v Cvetličarni.

Vse najlepše uspešnice Oliverja Dragojevića – 29. septembra v Cvetličarni!

Vstopnice za koncert ŽE NA VOLJO na vseh prodajnih mestih Eventim (Petrol / OMV / Big Bang / Pošta Slovenije ) in TUKAJ!