Ta božič je ljubezen obarvana v zvoke dvojca ‘Sleaford Mods’

Sleaford Mods (foto | Alasdair McLellan)

Sleaford Mods, furiozni dvojec iz Nottinghama, sta ponovno oživila  skladbo iz leta 1982 prav tako britanske zasedbe, Yazoo – Don’t Go.

Ljubezensko sint pop pesem sta Britanca obdelala na res brezkompromisen način, v svojem značilnem, vokalno – glasbenem slogu. Jason William izgovarja besede, Andrew Fearn ustvarja odbito glasbo. Tematike, s katerimi se ukvarjata so različne, v večini pa so to zgodbe iz okolja britanskega delavskega razreda, zato je njuna tokratna izbira vseeno precej presenetljiva.

Fearnova minuciozna glasba je popolnjena z Jasonovim edinstvenim vokalom, elektro pop klasika iz začetka osemdesetih let prejšnjega stoletja (natančneje iz leta 1982), pa služi za inspiracijo – skupek je čisti užitek, ki traja dve minuti in 52 sekund. Ta Božič je ljubezen obarvana v zvoke dvojca Sleaford Mods!

Sleaford Mods

Sleaford Mods sta nedavno končala britansko turnejo, na kateri sta promovirala aktualni album Spare Ribs.  Še vedno velja, da sta glasbenika favorita občinstva in koncertov v živo, o tem se je razpisal tudi NME: ‘Njun šov je vznemirljivo doživetje od začeta do konca, ključni faktor pa je to, da sta zelo edinstvena, nikoli niste videli kaj podobnega na odru…’. To potrjuje tudi Williamsova koncizna izjava: ‘Življenje je jebeno kratko in midva sva Sleaford Mods. To je to. Realno življenje, made in Nottingham’

V naši bližini sta Sleaford Mods že najavila koncert, na 15. InMusic festivalu 2022 v Zagrebu, leta 2019 pa smo jih imeli priložnost videti v Kino Šiška.  Jason Williams se je nadavno tudi nepričakovana pojavil v epizodni HBO seriji ‘Landscapers’, za kar je prejel zelo odobravajoče kritike.

Multitalentirana, brutalno iskrena ter vedno dosledna Sleaford Mods, umetnika, katerih delo v različnih načinih izražanja bi moral spremljati prav vsak.