Stray Train podpisali še eno pogodbo s tujino!

Stray Train so še enkrat več navdušili. (FOTO: Nika Brunet)
Stray Train so še enkrat več navdušili. (FOTO: Nika Brunet)

Pred dobrim letom dni je slovenski blues rock zasedbi Stray Train uspelo to, o čemer verjetno sanja vsak glasbeni kolektiv: podali so se na mesec in pol dolgo evropsko turnejo, kjer so odigrali več kot 40 koncertov ter navdušili publiko ob nemški zasedbi Kadavar ter švedski zasedbi Blues Pills. Njihovo uigranost, energijo in kakovost so prepoznali tudi drugi in kmalu so sledile nove ponudbe. Tako so Stray Train v slabih treh letih delovanja poleg dveh izdanih avtorskih albumov dokazali, da velja nanje še kako računati.

 

Opazila jih je italijanska agencija

Letos jih je opazila koncertna agencija Alpha Omega iz Italije, s katero so pravkar podpisali pogodbo, in zanje že načrtuje nove glasbene podvige v tujini. ‘Zelo smo zadovoljni, da smo podpisali pogodbo z izvrstno heavy blus rock zasedbo Stray Train, saj so eni redkih v današnjem času, pri katerih dobiš v živo točno to, kar dobiš na posnetkih. Večina izvajalcev je danes namreč ‘virtualna’ in težko poustvarjajo svojo glasbo na koncertnih odrih. V primeru Stray Train pa gre za bend, ki v celoti zadosti pričakovanjem tudi v živo,’ so povedali.

Pred večjim projektom v tujini, ki ga načrtujejo s Stray Train letos v začetku poletja, pa se bend najprej odpravlja v Srbijo. Predstavili se bodo v Novem Sadu in Beogradu in sicer 17. ter 18. maja. ‘Po dveh letih se z veseljem vračamo v Srbijo, saj nas je tudi tam publika zelo dobro sprejela. Tokrat bomo predstavili aktualni album Blues From Hell.’

Slednjega smo v Sloveniji že slišali v razprodanem Kinu Šiška in nedavno na ljubljanskem tradicionalnem Ortofestu, kjer je prav tako pokalo po šivih. Če ste jih morda zamudili, jih lahko pred odhodom v Srbijo 12. maja ujamete v Mariboru. Za prave sladokusce pa je tu še koncertni termin na letošnji prireditvi Pivo in cvetje v Laškem, kjer bodo oder zatresli 12. julija, in potem še dva festivala ob koncu poletja. Velja pa omeniti še koncerte po Nemčiji, ki se bodo zvrstili skozi vse poletje in jih bodo Stray Train pričeli z nastopom na festivalu Blaurock Open Air v Ulmu, kjer bodo poleg nemške zasedbe The New Roses glavna atrakcija večera.

Koncertni datumi:
12.05. Slovenija, Maribor, Roadhouse Event
17.05. Srbija, Novi Sad, Firchie Think Tank
18.05. Srbija, Beograd, Klub Fest
02.06. Germany, Ulm, Blaurock Open Air
12.07. Slovenia, Lasko, Pivo in Cvetje
20.-22..07. Germany, Mannheim, Custombike Summer Day
02.-04.08. Slovenija, Fara, Castle Kolpa Music Festival
18.08. Slovenija, Tolmin, MotorCity Festiva